Nieuws 28 januari 2022

Het coronavirus: hollen én stilstaan voor jeugdgezondheid!

Het coronavirus vroeg veel van onze samenleving en van de zorg. En dat vraagt het nog steeds. Ook professionals in het domein van jeugdgezondheid werken in een nieuwe en veranderende werkelijkheid. Naast versnelde vernieuwing, brengt dit ook onzekerheden, zorgen en vragen met zich mee. Hoe houden we alle kinderen in beeld? Hoe zijn en blijven we van waarde voor jeugdigen en ouders in moeilijke tijden? Welke kennis is beschikbaar en welke ervaringen zijn er tot nu toe opgedaan? In deze infographic delen we inzichten voor het in beeld houden van alle kinderen en jongeren.

Bekijk de infographic >

Podcastserie
In deze podcastserie ‘Coronaverhalen’ gaat sociaal pedagoog Merel Steinweg in gesprek met jongeren en ouders over hoe zij corona (hebben) ervaren, wat het hen gebracht heeft en hoe zij naar de toekomst kijken.

Beluister de podcast met Winny >

Beluister de podcasts met jongeren: aflevering 3, aflevering 4 en aflevering 5

Beluister de podcastserie ‘Lockdown reflecties’ (aflevering 7, 8 en 9)>

Project ‘Alle kinderen in beeld tijdens de Covid-19 pandemie’
Deze infographic is onderdeel van het door VWS gefinancierde project ‘Alle kinderen in beeld tijdens de Covid-19 pandemie’. In dit project werkt het NCJ aan het bieden van inzichten in hoe de JGZ alle kinderen in beeld kan houden ondanks alle Covid-19 maatregelen. Ontwikkelingen rond dit project en Covid-19 kun je volgen in het themadossier Coronavirus via www.ncj.nl/coronavirus.

Landelijk adviesteam corona JGZ
Het landelijk corona adviesteam wordt vertegenwoordigd door GGD GHOR Nederland, ActiZ Jeugd, AJN, V&VN, CPZ en het NCJ. Het adviesteam komt regelmatig samen en behandelt vragen en signalen uit het veld. Op basis hiervan komen er updates op het landelijk beleid uit. Heb je vragen of opmerkingen rondom het landelijke beleid voor de JGZ? Neem contact op met het landelijk adviesteam via corona@ncj.nl.

Mail corona@ncj.nl >

Meer weten?

Linda van den Haak

communicatieadviseur

Lees meer over Linda van den Haak

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.