Nieuws 25 november 2014

Digitaal magazine: JGZ samen blijven vernieuwen

Tijdens het jaarcongres Jeugdgezondheidszorg op 25 november 2014 lanceerde ZonMw ‘JGZ samen blijven vernieuwen’, een digitaal magazine voor professionals en managers in de jeugdgezondheidszorg (JGZ).
Innovatieve ideeën en werkwijzen helpen de JGZ vooruit. ZonMw ontwikkelde een digitaal magazine en zet hiermee succesvolle werkwijzen in de etalage. Gerubriceerd rond vijf thema’s: alternatieve contactmomenten, inzet nieuwe media, jongeren, nieuwe taken en triage.

Vernieuwing Uitvoeringspraktijk JGZ
Het digitale magazine komt voort uit het ZonMw-programma Vernieuwing Uitvoeringspraktijk JGZ. Het programma heeft in de periode 2010-2014 veelbelovende innovaties in de uitvoering van de JGZ ontwikkeld en getoetst. Door ook de implementatie te stimuleren helpt het programma de JGZ steeds aan te sluiten op maatschappelijke ontwikkelingen en trends in de zorg voor jeugd.

Methodes in de etalage
Collega’s uit de JGZ vertellen zelf over hun ervaringen. Door de kennis en de ervaringen uit het programma te delen, kunnen professionals en managers goed onderbouwd aan de slag met vernieuwingen in de eigen praktijk. Om zo de kwaliteit van de JGZ te verbeteren.
Direct aan de slag
Elk verhaal is voorzien van links, producten, tips van collega’s en handige websites waardoor u direct aan de slag kunt met vernieuwing in uw eigen praktijk. Ga naar www.zonmw-jeugdmagazines.nl.

Meer informatie
Digitaal magazine ‘JGZ samen blijven vernieuwen’
ZonMw-programma Vernieuwing Uitvoeringspraktijk JGZ
Overzicht ZonMw en Jeugdgezondheidszorg
ZonMw-thema Jeugd

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.