Nieuws 9 juli 2024

De Omwenteling 2024: ‘Kansen van Schaarste’

Het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid maakt sinds 2021 jaarlijks De Omwenteling. Een speciale uitgave van OnzeJeugd.NU, het tijdschrift voor professionals in jeugd en gezin van uitgeverij Instondo. Mark Weghorst, adviseur van het NCJ is inmiddels hoofdredacteur van het tijdschrift. De uitgave van 2024 gaat over Kansen van Schaarste.

Jaarlijks is er een speciale uitgave waarin het NCJ bijzondere mensen met bijzondere gedachten met hun interviews in een blad bij elkaar brengt. In 2021 begon dit met een Lockdownspecial. In 2022 maakten we een blad met als thema: Bestaanszekerheid en Kansengelijkheid. In 2023 verschenen interviews met als centraal thema Vakmanschap en Gemeenschapszin. Alle artikelen uit alle Omwentelingen zijn vrij beschikbaar, te downloaden en te delen, mits voorzien van bronvermelding.

De Omwenteling is nauw verbonden aan het Harry Volker Genootschap: een groep mensen met eigen gedachten over de samenleving die door de conciërges bij elkaar zijn gebracht om in gezamenlijkheid hun individuele geluid te versterken.

Dit jaar in De Omwenteling: de Kansen van Schaarste. Welke ruimte ontstaat er als de overdaad verdwijnt en wat is ervoor nodig om die kansen te benutten? In zes interviews wordt vanuit zes verschillende perspectieven hiernaar gekeken. Perspectieven die wellicht wat ongebruikelijk zijn voor professionals in jeugd en gezin. We hopen het vakmanschap met deze gedachten te versterken en de eigen autonomie van vakmensen te stimuleren.

Lees hier de gehele Omwenteling

Of lees het voorwoord en de interviews:

Bekijk hier ook de lees- en luistertips van de geïnterviewden.

Lees de artikelen uit de vorige edities

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.