Inspiratie

Op deze pagina vind je een selectie van relevante informatie en inspiratie. Bekijk onze NCJ-publicaties, luister onze podcasts, laat je inspireren door blogs of selecteer de thema’s waar jij benieuwd naar bent.

Tip: als je wilt filteren op zowel type als thema, vink ze hieronder dan allebei aan. 

Types

Thema’s

Nieuws 13 maart 2024

Resultaten peiling geldzorgen: maak geldzorgen bespreekbaar

Het NCJ peilde voor de derde keer onder professionals of zij de signalen van geldzorgen bij jeugdigen en/of hun ouders/opvoeders herkennen en hun mogelijkheden om iets met deze signalen te doen.

Nieuws 22 januari 2024

Omgaan met armoede in de klas: ‘Hoe gaat het nu met jou?’

Voor het decembernummer van het vakblad HJK (het jonge kind) schreef NCJ-adviseur Petra Kletter het artikel ‘Hoe gaat het nu met jou?’ over omgaan met armoede in de klas.

Nieuws 5 juli 2023

Commissie Sociaal Minimum: bijstand en minimumloon moeten omhoog

Afgelopen vrijdag heeft de Commissie Sociaal Minimum het eerste deel van het rapport ‘Een zeker bestaan. Naar een toekomstbestendig stelsel van het sociaal minimum’, overhandigd aan minister Schouten (SZW). NCJ-adviseur Soler Berk maakt deel uit van de commissie en vertelde hierover bij EenVandaag.

Nieuws 30 maart 2023

Samen terugblikken op de incompany training ‘Armoede’

In dit artikel deelt Petra Kletter (NCJ) ervaringen, inzichten en resultaten rondom de incompany training ‘Armoede’.

Nieuws 9 maart 2023

Nieuw: praktisch stappenplan voor lokale aanpak kinderarmoede

Kinderarmoede is een 'wicked problem' dat niet simpelweg door één organisatie op te lossen is. Niet in de laatste plaats omdat de ondersteuning voor gezinnen in armoede al bijna net zo complex is. Toch is het mogelijk om de krachten op een slimme manier te bundelen in de strijd tegen kinderarmoede én daarbij uit te gaan van wat een gezin nodig heeft. Een nieuw pragmatisch stappenplan helpt professionals hierin op weg.

Nieuws 26 januari 2023

Peiling Balansmeter: praat met ouders over balans

Hoe staat het met de draagkracht en draaglast van ouders? Welke invloed heeft de oorlog in Oekraïne, de nasleep van corona en de torenhoge inflatie op hun balans? Het NCJ bracht dit in kaart door middel van de zesde peiling met de Balansmeter.

Nieuws 26 januari 2023

Geldzorgen bij ouders én professionals nemen toe

Steeds meer jeugdgezondheidszorg-professionals maken zich zorgen om hun eigen financiën. Zo blijkt uit de tweede peiling ‘Vragen over geldzorgen’ dat het NCJ in oktober 2022 onder professionals heeft gehouden.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.