Werkconferentie (thema: armoede)

Komend najaar starten we met de aanpak van Armoede. Op 28 september staat de werkconferentie in het teken van Armoede. Ook wordt gestart met het verzamelen van de ingrediënten voor een gezamenlijk actieplan waar de sector zich voor gaat inzetten. 
Datum
28 september 2017
Tijd
09.30 - 17.00 uur
Locatie
Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ), Churchilllaan 11, 7e etage, 3527 GV Utrecht
Kosten
Niet van toepassing.

Met de JGZ Preventieagenda heeft de JGZ-sector ingezet op bundeling van krachten op een aantal relevante maatschappelijke thema’s: kindermishandeling, schoolverzuim en armoede. Ten aanzien van kindermishandeling en schoolverzuim zijn al verschillende acties in werking gezet. Op het gebied van Armoede wordt het nu de hoogste tijd om de handen ineen te slaan en actieplannen op te stellen!

Maar liefst 1 op de 9 kinderen in Nederland groeit op in armoede. Elk kind heeft recht op een levensstandaard die toereikend is voor zijn lichamelijke, geestelijke, intellectuele, morele en maatschappelijke ontwikkeling. Dat staat in artikel 27 van het Kinderrechtenverdrag. Ouders hebben de eerste verantwoordelijkheid om hiervoor te zorgen, maar toch is er niet altijd voldoende geld voor voedsel, kleding of een verwarmd huis. Lid zijn van een sportvereniging of muziekschool is al helemaal geen vanzelfsprekendheid. 

Tijdens de werkconferentie staat de zoektocht naar waar de JGZ het verschil kan maken centraal. Het belooft een inspirerende, interessante en interactieve dag te worden.

Programma

Trots kondigen wij de aanwezige sprekers aan:

  • Marianne Vos, ambassadeur Jeugdsportfonds
  • Monique Maks, directeur Jeugdsportfonds
  • Soler Berk, programmacoördinator Missing Chapter Foundation
  • Erik Dannenberg, voorzitter Divosa
  • Riet Haasnoot & Lieke van Herk, Academische Werkplaats Twente 
  • Bettine Arink & Marja Wittebols, Stichting De Vonk

Bekijk het volledige programma en lees meer over de aanwezige sprekers

Aanmelden

Geef je aanwezigheid, en die van je eventuele bondgenoot, uiterlijk 26 september a.s. door via contact@ncj.nl. Geef je eventuele dieetwensen of allergieën ook door als je blijft lunchen. 

Bekijk ook:

Deel dit met je netwerk