Week van de Ouder

Van 1 t/m 7 juni 2019 vindt voor de tweede keer de Week van de Ouder plaats. Een initiatief om aandacht te vragen voor aansluiting bij de leefwereld van ouders en hun ouderschap. De Week van de Ouder draait om ontmoeting en uitwisseling tussen ouders, professionals en samenwerkingspartners. Wat doe jij tijdens de Week van de Ouder? Ga met elkaar in gesprek of start zelf een actie.

Aanleiding voor de Week van de Ouder is de door de Verenigde Naties (VN) uitgeroepen ‘Internationale Dag van de Ouders’ op 1 juni 2019. Uitgeroepen in 2012 om ouders in alle delen van de wereld te waarderen voor hun onzelfzuchtige en levenslange toewijding aan hun kinderen.

“Elk kind heeft recht op een ouder die zich gezien of gehoord voelt. Een ouder die zich gezien en gehoord voelt, heeft automatisch meer ruimte om het kind te zien en horen.” José Koster, ouderschapsdeskundige

Zo lever jij een bijdrage

In de Week van de Ouder wordt aandacht gegenereerd, niet alleen om aandacht te vragen voor aansluiting bij de leefwereld van ouders en hun ouderschap, maar ook om met elkaar daadwerkelijk een laagdrempelige en veilige plek te bieden om ervaring met het ouderschap te delen en vragen te stellen. Dit zou voor ouders én professionals vanzelfsprekend moeten zijn. Als professional heb je hierin een belangrijke rol. We roepen iedereen die met of voor ouders werkt, maar ook zeker alle JGZ-organisaties op om in actie te komen en aandacht te besteden aan dit onderwerp. Hieronder geven we een aantal suggesties voor het leveren van een bijdrage:

Praat mee #hebheterover

In de week worden stellingen getwitterd via de twitterpagina van het NCJ. Praat mee over aansluiten bij ouders in aanloop naar en tijdens de week door gebruik te maken van de hashtag #hebheterover.

Meedenken over de Week van de Ouder 2020?

De Week van de Ouder is in ontwikkeling en de ambitie is dat de week de komende jaren uitgroeit tot een landelijke actieweek. Met bijvoorbeeld een campagnewebsite waar activiteiten kunnen worden aangemeld. Dat kunnen wij niet alleen! Wil je meedenken over de Week van de Ouder 2020? Meld je aan door te mailen naar ouderschap@ncj.nl en we sturen je medio september een uitnodiging voor een eerste brainstormsessie.

Deel dit met je netwerk

Contactpersoon
Ouderschap

Nynke Steenbergen

Telefoon: 06 - 28 27 00 76

E-mail: ouderschap@ncj.nl