Onderwerp

Kindermishandeling

De gevolgen van kindermishandeling op fysiek, psychisch en sociaal vlak zijn groot. Daarom is preventie essentieel. Professionals in de jeugdgezondheid kunnen hier bij uitstek aan bijdragen.

Week tegen Kindermishandeling

Elk jaar in de week van 20 november organiseren we in Nederland de Week tegen Kindermishandeling, om stil te staan bij dit omvangrijke en hardnekkige probleem. Maar ook om aandacht te vragen voor de aard en omvang ervan en om ons bewust hiervoor te blijven inzetten.

Organisatoren

De Week startte in 2013 op initiatief van de Taskforce Kindermishandeling en Seksueel Misbruik, eerst onder de naam de Week van Kinderen Veilig. Nadat de Taskforce zijn werkzaamheden in 2016 beëindigde, hebben de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Justitie en Veiligheid (JenV) het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) en Movisie gevraagd om de organisatie van de Week tegen Kindermishandeling op zich te nemen.

Bekijk de website voor meer informatie

Activiteiten

Tijdens de week worden in het hele land activiteiten georganiseerd om aandacht te vragen voor en stil te staan bij kindermishandeling. Ook het NCJ staat tijdens deze week stil bij dit onderwerp. Organiseert jouw JGZ-organisatie een activiteit in deze week? Laat het ons weten, zodat we er gezamenlijk aandacht voor kunnen vragen.

Meer weten?

Merian Bouwmeester

onderzoeker, adviseur

Lees meer over Merian Bouwmeester

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.