Changemaker

Merian Bouwmeester

Merian Bouwmeester

onderzoeker, adviseur

Merian werkt sinds mei 2018 voor het NCJ. Ze houdt zich bezig met verschillende onderwerpen, waaronder de Onderzoeksagenda en onze Huisbezoekprogramma’s Stevig Ouderschap en VoorZorg. Ook voelt ze zich verantwoordelijk voor de stages die het NCJ mogelijk maakt.

Merian is heel enthousiast over de Evidence Based Practice (EBP) mindset. Door onderzoek, vakmanschap en het perspectief van ouders en jeugdigen écht te verbinden kunnen we de kwaliteit van de JGZ optimaliseren. Hier wil zij zich voor inzetten, door meer te vertellen over EBP en door zich in te spannen voor initiatieven waarmee JGZ en onderzoek nog mooier samengaan, met oog voor de rol van de professional en de cliënt. Maar ook door bij te dragen aan de optimale borging van JGZ interventies, waaronder natuurlijk in het bijzonder VoorZorg en Stevig Ouderschap.

Merian is van origine orthopedagoog met een specialisatie op ontwikkeling en beleid. Ze promoveerde op de preventie van opvoedingsproblematiek en kindermishandeling en werkte haar onderzoeksresultaten uit tot de JGZ-interventie Stevig Ouderschap. Voordat ze bij het NCJ kwam werkte ze o.a. als beleidsmedewerker voor de GGD HM. Hier was zij verantwoordelijk voor diverse projecten rondom opvoedingsproblematiek en (preventie van) kindermishandeling. Lange tijd was zij verantwoordelijk voor twee online applicaties die professionals ondersteunen in hun zorg voor jeugdigen en het zoeken van samenwerking daarbij, waardoor zij de jeugdsector in de breedte heeft leren kennen.

Neem contact op met Merian Bouwmeester

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.