Je Brein de Baas?!

Actueel lesmateriaal om de mentale gezondheid van leerlingen op het voortgezet onderwijs te versterken tijdens en na corona.

Door corona staat de mentale gezondheid van jongeren onder druk. Veel scholen willen hier graag aandacht aan besteden. Maar hoe? ‘Je Brein de Baas?!’ is lesmateriaal dat docenten ondersteunt om met leerlingen het gesprek te voeren over het effect van corona, stress, gevoelens en de werking van het brein. Leerlingen krijgen hierdoor meer inzicht in zichzelf en anderen. Met behulp van toegankelijke animatiefilms en praktische opdrachten zijn docenten in staat het verschil te maken. JGZ-professionals kunnen docenten hierbij ondersteunen door in gesprek te gaan met de leerlingen die extra zorg of aandacht nodig hebben.  

Lespakket

Het lespakket ‘Je Brein de Baas?!’ is specifiek gemaakt voor scholen, om de mentale gezondheid van leerlingen op het voortgezet onderwijs te versterken. Tijdens, maar ook na de coronacrisis. Alle lesmaterialen zijn te vinden via de links hieronder en zijn hier ook gratis te downloaden.

Je Brein de Baas?! voor professionals

Je Brein de Baas?! voor docenten
  

Deel dit met je netwerk

Webinar Je Brein de Baas?!

Op 9 april werd Je Brein de Baas?! gelanceerd tijdens een webinar.
Ben je benieuwd naar:

  • Introductie lesmateriaal
  • Inkijkje in Puberbrein: Steven Pont
  • Ervaringen docenten en jongeren
  • Mentor training

Kijk dan nu het webinar terug!

Contactpersoon

Mark Weghorst

Telefoon: 06 - 25 39 01 13

E-mail: mweghorst@ncj.nl