Je Brein de Baas?!

'Je Brein de Baas?!' is een lespakket dat bestaat uit drie lessenseries om de mentale gezondheid van leerlingen op het voortgezet onderwijs te versterken. Veel scholen willen aandacht besteden aan mentale gezondheid. Maar hoe? 'Je Brein de Baas?!' biedt drie lessenseries waarmee mentoren dit in hun klas zelf vorm kunnen geven. Leerlingen krijgen hierdoor meer inzicht in zichzelf en anderen. Ze krijgen woorden zodat ze daarover gemakkelijker kunnen praten en nieuwe ideeën hoe ze dingen aan kunnen pakken. De lessenseries zijn ontwikkeld door jeugdartsen en -verpleegkundigen, gezondheidsbevorderaars en psychologen samen met jongeren en docenten.

Stress onder controle

Deze basis-lessenserie van 'Je Brein de Baas?!' geeft inzicht in stress en de werking van het brein, wat het gevolg is en hoe je hiermee om kan gaan. 

Lees meer

Makkelijker leren

Deze tweede lessenserie over gaat over leren. Met thema’s als concentratie, motivatie, plannen en het omgaan met fouten. 

Lees meer

Gelukkig in de groep

De derde lessenserie gaat over sociale relaties. Met o.a. omgaan met kritiek en complimenten, afwijzing, groepsdruk, conflicten en steun.

Lees meer


Veelgestelde vragen

Vind hier antwoorden op de  meestgestelde vragen over dit lespakket. Bijvoorbeeld over de ontwikkeling van 'Je Brein de Baas?!', onderzoek en achtergrond.

Lees meer

Media/Materialen

Alle downloads, webinars, artikelen, nieuws op een rij: films, handleidingen, opdrachtbladen, materiaal voor ouders, JGZ-professionals en gezondheidsadviseursGD. 

Lees meer

Contactpersoon
Je Brein de Baas?!

Mark Weghorst

Telefoon: 06 - 25 39 01 13

E-mail: jebreindebaas@ncj.nl