Onderwerp

Je Brein de Baas?!

Actueel lesmateriaal om de mentale gezondheid van leerlingen op het voortgezet onderwijs te versterken.

Informatie voor JGZ-professionals en gezondheidsadviseurs

De mentale gezondheid van jongeren is een zorg voor ons allemaal. Jongeren ervaren, meer dan andere leeftijdsgroepen, mentale gezondheidsproblemen zoals eenzaamheid, somberheid en stress. Met ‘Je Brein de Baas?!’ kan je hier aandacht aan besteden.

Scholen willen graag aandacht besteden aan welbevinden, mentale gezondheid en aanverwante thema’s. Met ‘Je Brein de Baas?!’ kan je hier als JGZ-professional en/of gezondheidsadviseur op inspelen. Met dit lespakket bied je ze namelijk een laagdrempelige manier om met alle leerlingen aan mentale gezondheid en het sociale klimaat op school te werken. De lessen passen bij het werk van mentoren en sluit aan op hun mogelijkheden. Het lespakket is bedoeld en beschikbaar voor alle scholen voor voortgezet onderwijs in Nederland. Dus ook de scholen in jouw regio.

Animatiefilms

Daarnaast zijn de animatiefilms die tijdens de lessen worden gebruikt ook los te gebruiken door JGZ-professionals. Bijvoorbeeld in digitale feedback of tijdens het spreekuur.

Vraag het lespakket aan

Vragen

Natuurlijk zijn er vragen over het lespakket. We hebben deze bij de veelgestelde vragen alvast op een rij gezet. Staat het antwoord er niet bij? Mail dan naar jebreindebaas@ncj.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.