Alles over VoorZorg in de VoorZorg-infographic
Ken je de VoorZorg-infographic al? Hiermee kun je direct zien hoe VoorZorg werkt, hoe veel vrouwen er per gemeente in aanmerking komen voor VoorZorg, wat het programma oplevert en wat het kost.
Nieuws 24 januari 2023
Er is een informatieve video gemaakt voor iedereen die meer wil weten over het programma VoorZorg. Hoe is VoorZorg ontstaan? Voor wie is het bedoeld? Hoe komt het dat VoorZorg effectief is? Én hoe wordt VoorZorg uitgevoerd? Deze animatie vertelt het je in minder dan 3 minuten.
Vorig jaar ontwikkelden we een animatievideo om de VoorZorgverpleegkundigen weer even mee te nemen in het wat en waarom van VoorZorg. Met deze animatie konden we in minder dan drie minuten aan iedereen weer even de basis laten zien. De reacties op de animatie waren ontzettend positief: ze vonden het ‘professioneel’, ‘duidelijk’ en ‘een fijne opfrisser’.
Vrij snel ontvingen we dan ook de vraag of de animatie mocht worden gebruikt voor gesprekken met gemeenten en andere samenwerkingspartners. Dat was voor ons reden om een aangepaste, algemene versie te maken die breed inzetbaar is: voor gesprekken met gemeenten maar ook voor professionals die VoorZorg nog niet kennen. De video is te vinden via ons YouTube-kanaal of de pagina van VoorZorg en mag door iedereen bekeken en gedeeld worden.
Ken je de VoorZorg-infographic al? Hiermee kun je direct zien hoe VoorZorg werkt, hoe veel vrouwen er per gemeente in aanmerking komen voor VoorZorg, wat het programma oplevert en wat het kost.
"*" geeft vereiste velden aan
In vakblad VROEG deelt Margriet hoe ze naast een jonge moeder stond tijdens één van de belangrijkste momenten in haar leven. “VoorZorg gaat om het naast iemand staan en samen stappen durven zetten. In plaats van beslissingen voor hen te nemen, geef ik moeders de ruimte om deze zelf te maken.”
Werk jij op het consultatiebureau en vraag jij je ook weleens af of het anders kan? Bekijk dan deze sessie van het innovatiecafé en laat je inspireren door de collega’s van de JGZ uit Groningen met hun Peuterplein consult.
NCJ en Nictiz hebben registratie-elementen voor het PHB uitgewerkt tot een eerste release (alfarelease) van de registratieset PHB. Tot 20 januari is het mogelijk om hier feedback op te geven.