
Alles over VoorZorg in de VoorZorg-infographic
Ken je de VoorZorg-infographic al? Hiermee kun je direct zien hoe VoorZorg werkt, hoe veel vrouwen er per gemeente in aanmerking komen voor VoorZorg, wat het programma oplevert en wat het kost.
Nieuws 24 januari 2023
Er is een informatieve video gemaakt voor iedereen die meer wil weten over het programma VoorZorg. Hoe is VoorZorg ontstaan? Voor wie is het bedoeld? Hoe komt het dat VoorZorg effectief is? Én hoe wordt VoorZorg uitgevoerd? Deze animatie vertelt het je in minder dan 3 minuten.
Vorig jaar ontwikkelden we een animatievideo om de VoorZorgverpleegkundigen weer even mee te nemen in het wat en waarom van VoorZorg. Met deze animatie konden we in minder dan drie minuten aan iedereen weer even de basis laten zien. De reacties op de animatie waren ontzettend positief: ze vonden het ‘professioneel’, ‘duidelijk’ en ‘een fijne opfrisser’.
Vrij snel ontvingen we dan ook de vraag of de animatie mocht worden gebruikt voor gesprekken met gemeenten en andere samenwerkingspartners. Dat was voor ons reden om een aangepaste, algemene versie te maken die breed inzetbaar is: voor gesprekken met gemeenten maar ook voor professionals die VoorZorg nog niet kennen. De video is te vinden via ons YouTube-kanaal of de pagina van VoorZorg en mag door iedereen bekeken en gedeeld worden.
Ken je de VoorZorg-infographic al? Hiermee kun je direct zien hoe VoorZorg werkt, hoe veel vrouwen er per gemeente in aanmerking komen voor VoorZorg, wat het programma oplevert en wat het kost.
"*" geeft vereiste velden aan
Jeugdcriminaliteit is een complex probleem dat niet alleen door politie en justitie kan worden aangepakt. Professionals in het sociaal domein spelen een cruciale rol bij vroegsignalering en het voorkomen van afglijden naar criminaliteit. Het voorkomen van jeugdcriminaliteit vereist een proactieve benadering waarbij professionals signalen leren herkennen en adequaat reageren.
Terwijl nieuwe verkiezingen voor de deur staan, staat het politieke en maatschappelijke debat momenteel bol van het onderwerp 'bestaanszekerheid'. Als JGZ ontmoeten jullie elke dag vele jeugdigen en hun ouders en/of opvoeders. Welke signalen pik jij als professional op over geldzorgen bij jeugdigen, ouders en/of opvoeders? Het NCJ presenteert een vragenlijst die 10 korte vragen bevat over het signaleren van geldzorgen en de wensen en mogelijkheden om iets met deze signalen te doen.
Naast de maternale kinkhoestvaccinatie biedt de JGZ vanaf oktober ook de maternale griepvaccinatie aan zwangeren aan. Het NCJ heeft een registratieprotocol gemaakt die beschrijft welke BDS-elementen gebruikt worden voor de registratie van de maternale vaccinaties.