Nieuws 30 maart 2023

De promovendikring: iets voor jou?

Het NCJ neemt de promovendikring die een aantal jaar geleden door de AJN is gestart over. Wil je of ga je promoveren of ben je al gepromoveerd? Dan is de promovendikring wellicht iets voor jou. De promovendikring brengt promovendi en gepromoveerden die onderzoek in de jeugdgezondheidszorg doen of deden met elkaar in contact. Het doel is promovendi te laten profiteren van elkaars ervaringen en kennis, en van de ervaringen en kennis van gepromoveerden, die het traject van promoveren eerder met succes hebben weten te doorlopen. Van elkaar leren en elkaar raadplegen staat centraal.

Promoveren in de jeugdgezondheidszorg

Veel professionals uit de jeugdgezondheidszorg die promotieonderzoek (willen) doen, voeren dit promotieonderzoek uit zonder aanstelling aan een universiteit. Tot 2019 was de gangbare term hiervoor buitenpromovendus. Deze professionals moeten vaak zelf voor de financiering van hun promotietraject zorgen en hebben minder contacten met ‘lotgenoten’. Daarnaast is ook bij promovendi, die wel binnen een universiteit promoveren, vaak behoefte aan contacten met mede-promovendi in de jeugdgezondheidszorg. Om hen met elkaar in contact te brengen is de promovendikring opgericht.

Voor wie?

Wat ons bindt is het vakgebied jeugdgezondheidszorg. Alle promovendi, gepromoveerden en professionals die zouden willen promoveren en daarmee kennis willen genereren, die van betekenis is voor de uitvoeringspraktijk van de jeugdgezondheidszorg, kunnen deelnemen aan de promovendikring.

Praktische informatie

De groep komt twee keer per jaar online samen, en vaker en eventueel live al naar gelang er behoefte is bij de leden van de promovendikring. De leden kunnen sparren, ervaringen en knelpunten delen, dilemma’s in onderzoek of het te doorlopen traject aan elkaar voorleggen, onderzoeksresultaten bespreken en zaken als impact en valorisatie met elkaar bediscussiëren. Het NCJ faciliteert de promovendikring.

Aanmelden

Je kunt je hier aanmelden om lid te worden van de promovendikring. Je zult dan in het vervolg een persoonlijke uitnodiging krijgen voor de bijeenkomsten.

Je kunt op het formulier aangeven of je aanwezig kunt zijn op de eerstvolgende bijeenkomst, die online plaatsvindt.

Tevens kun je aangeven of je een onderwerp wilt bespreken of vraag hebt, die je aan de groep wilt voorleggen. Yvonne Vanneste of Ingrid Staal zal contact met je opnemen om het samen voor te bereiden.

Meld je aan

Meer weten?

Yvonne Vanneste

onderzoeker, adviseur

Lees meer over Yvonne Vanneste

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.