Nieuws 26 april 2023

Activiteiten in Week van de Mentale Gezondheid

Tijdens de Week van de Mentale Gezondheid (22 – 28 mei 2023) organiseert het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) verschillende activiteiten die bijdragen aan het mentaal welbevinden van onze samenleving. 

Webinar: ‘Je Brein de Baas?!’ op 23 mei

Het NCJ zet zich in voor de mentale gezondheid van leerlingen op het voortgezet onderwijs met het lespakket ‘Je Brein de Baas?!’. In de Week van de Mentale Gezondheid organiseren we op 23 mei een webinar om onderwijsprofessionals te informeren over de ontwikkelingen van het lespakket.

Aanmelden

JGZ Live! Hart & Ziel Interventie op 24 mei

Op 24 mei komt Adele Diepenmaat naar JGZ Live! om de ervaringen te delen die zijn opgedaan met de Hart & Ziel Interventie. Deze wordt op scholen ingezet om het sociaal-emotioneel welbevinden en de sociale veiligheid van hun leerlingen in kaart te brengen.

Aanmelden

Ontbijtsessie: Spiegel van de Samenleving op 25 mei

Op 25 mei organiseert het NCJ een ontbijtsessie waarin gemeenteprofessionals worden geïnformeerd over collectieve aanpakken om het welbevinden van jongeren te bevorderen. In deze sessie zal vooral worden ingegaan op wat er op gemeentelijk niveau, in wijken, buurten en scholen kan worden gedaan om te zorgen voor welbevinden.

Aanmelden

Meer informatie

Webinar ‘Je Brein de Baas?!’

Is het lespakket 'Je Brein de Baas?!' nieuw voor je, wil je graag een update over dit lespakket of heb je vragen? We praten je graag online bij over deze ontwikkelingen.

23 mei 2023 12:00 - 13:00 Online

JGZ Live! #4

In deze editie deelt Adele Diepenmaat de ervaringen die zijn opgedaan met de Hart & Ziel Interventie. Deze wordt op scholen ingezet om het sociaal-emotioneel welbevinden en de sociale veiligheid van hun leerlingen in kaart te brengen.

24 mei 2023 15:00 - 16:30 Online

Ontbijtsessie ‘Spiegel van de samenleving’

Laat je in dit uur meenemen in de manier waarop mentale gezondheid onder jongeren kan worden bevorderd. We gaan het in deze sessie vooral hebben over collectieve aanpakken.

25 mei 2023 09:00 - 10:00 Online

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.