Webinar ‘Je Brein de Baas?!’

23 mei 2023 12:00 - 13:00 Online

Ook in de Week van de Mentale Gezondheid heeft het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid extra aandacht voor dit onderwerp. Met ons lesprogramma ‘Je Brein de Baas?!’ zetten we in op de versterking van de mentale gezondheid van leerlingen op het voortgezet onderwijs. Met deze lessenserie kunnen mentoren vorm geven aan mentale gezondheid in hun klas. Leerlingen krijgen hierdoor meer inzicht in zichzelf en anderen. Ze krijgen woorden zodat ze daarover gemakkelijker kunnen praten en nieuwe ideeën hoe ze dingen aan kunnen pakken.

Samen met jongeren, docenten, psychologen en andere experts hebben jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen en gezondheidsadviseurs dit lespakket ‘Je Brein de Baas?!’ ontwikkeld. In het voorjaar van 2021 werd door het NCJ en GGD Regio Utrecht de eerste lessenserie (‘Stress onder Controle’) gemaakt. Met een bijdrage uit het Steunpakket Welzijn Jeugd van het ministerie van VWS zijn twee vervolg-lessenseries (‘Makkelijker Leren’ en ‘Gelukkig in de Groep’) gemaakt met medewerking van meerdere GGD-en en JGZ-organisaties.

Het lespakket is inmiddels door 2200 onderwijsprofessionals gedownload. Verbeteringen zijn toegepast en de eerste stappen richting effectiviteit zijn genomen. Is het lespakket nieuw voor je, wil je graag een update over dit lespakket of heb je vragen? We praten je graag online bij over deze ontwikkelingen tijdens dit webinar.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.