JGZ Live! #4

24 mei 2023 15:00 - 16:30 Online

In JGZ Live! brengen we maandelijks mensen online samen om inspiratie te brengen en te halen om de jeugd zo gezond, veilig en kansrijk mogelijk te helpen opgroeien. Heel 2023 gaan we, steeds vanuit een ander perspectief, met elkaar in gesprek over hoe we mentale vooruitgang kunnen boeken. Collega’s uit het hele land, vanuit verschillende organisaties: JGZ, kinderopvang, onderwijs, jeugdhulp, gemeenten en zeker ook de jongeren zelf  – kunnen elkaar hier ontmoeten om samen met ons de dialoog aan te gaan.

Deze editie

In de Week van de Mentale Gezondheid komt op 24 mei Adele Diepenmaat naar JGZ Live!. Zij deelt de ervaringen die zijn opgedaan met de Hart & Ziel Interventie die op scholen wordt ingezet om het sociaal-emotioneel welbevinden en de sociale veiligheid van hun leerlingen in kaart te brengen. Op basis van de resultaten werken scholen samen met de Gezonde School adviseur om de situatie op zowel school-, klas- als kindniveau te verbeteren. Indien nodig trekken ze aan de bel bij de JGZ om kinderen door te leiden naar (preventieve) zorg. Met Hart & Ziel samenwerken met scholen, wie wil dat niet… Kinderen eerder zien betekent dat je eerder wat voor hen kan betekenen.

“We hebben geleerd dat we een gezamenlijke ambitie hebben en we verstaan en spreken de taal van het onderwijs zoveel beter nu, het is ook een ontwikkeling geweest voor ons vakmanschap.” – Adele Diepenmaat

Aanmelden

JGZ Live! is online te volgen via Zoom. Op de dag van JGZ Live! ontvang je een mail met de link naar de meeting.

Meld je aan

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.