Ontbijtsessie ‘Spiegel van de samenleving’

25 mei 2023 09:00 - 10:00 Online

Gaat het mentaal slecht met jongeren of zijn zij met hun klachten de spiegel van de samenleving waarin zij leven?

Zet uw koffie en ontbijt binnen handbereik en laat u in dit uur meenemen in de manier waarop mentale gezondheid onder jongeren kan worden bevorderd. We gaan het in deze sessie vooral hebben over collectieve aanpakken. De individuele hulpvragen van jongeren laten we in deze sessie even voor wat het is.

Wat kan op het niveau van de gemeente, de wijk, de buurt, de school gedaan worden om te zorgen voor welbevinden. Welke factoren zijn belangrijk en hoe toetst u of die aanpak werkt? Kun je eigenlijk wel goed meten wat je hebt voorkomen (wat tel je dan)? Hoe bouwen we aan een samenleving die zich in het welbevinden van jongeren uit?

In een uur zullen we de wereld niet veranderen, maar krijgt u wel een aantal handzame kaders waarmee u uw dagelijks werk kunt verrijken.
Deze sessie is vooral bedoeld voor gemeenteprofessionals die dagelijks bezig zijn met beleid gericht op het welzijn van jongeren. Andere geïnteresseerden zijn uiteraard ook welkom. De sessie wordt begeleid door de preventie-experts van het NCJ: Soler Berk en Mark Weghorst.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.