Inspiratie

Op deze pagina vind je een selectie van relevante informatie en inspiratie. Bekijk onze NCJ-publicaties, luister onze podcasts, laat je inspireren door blogs of selecteer de thema’s waar jij benieuwd naar bent.

Tip: als je wilt filteren op zowel type als thema, vink ze hieronder dan allebei aan. 

Type’s

Thema’s

Nieuws 24 januari 2023

Informatieve video VoorZorg

Er is een informatieve video gemaakt voor iedereen die meer wil weten over het programma VoorZorg. Hoe is VoorZorg ontstaan? Voor wie is het bedoeld? Hoe komt het dat VoorZorg effectief is? En hoe wordt VoorZorg uitgevoerd?

Nieuws 18 oktober 2022

Praktijkverhaal van VoorZorg in Vakblad Vroeg

In deze aflevering vertelt VoorZorgverpleegkundige Simone Winterink over een cliënt, Nancy, die in haar jeugd stelselmatig is misbruikt. Nancy is zwanger en heeft om die reden haar partner, die haar regelmatig mishandelde, verlaten. Een lang traject volgt.

Nieuws 16 september 2022

Praktijkverhaal van VoorZorg in Vakblad Vroeg

In deze aflevering vertelt VoorZorgverpleegkundige Saskia Slikkerveer over een 20-jarige cliënt. Na een moeilijke jeugd is ze zwanger weggevlucht uit een relatie waar slaan en dreigen schering en inslag was. Een triest verhaal met een hoopvol slot.

Nieuws 19 augustus 2022

Praktijkverhaal van VoorZorg in Vakblad VROEG

In deze aflevering vertelt VoorZorgverpleegkundige Anke Delfsma over haar cliënt Elisa. Kort na de bevalling staat zij reddeloos en hopeloos met haar zoontje op straat.

Nieuws 29 juni 2022

Praktijkverhaal van VoorZorg in Vakblad Vroeg

VoorZorgverpleegkundige Aafke Bijman vertelt over Maryam: een vrouw afkomstig uit Guinee. Na de ongewenste komst van haar dochtertje viel ze in een dal. Maar inmiddels, na een zwaar ondersteuningstraject, gloort er licht aan de horizon voor zowel Maryam als haar dochtertje.

Nieuws 24 februari 2022

VoorZorg Late Start start per 1-3-2022

Vanaf 1-3-2022 zullen VoorZorg verpleegkundigen getraind en begeleid worden voor de uitvoering van VoorZorg bij zwangeren die meer dan 28 weken zwanger zijn (VoorZorg Late Start). Het Verwey-Jonker Instituut volgt de ontwikkelingen nauwgezet en onderzoekt de effecten van het programma op de gezinnen en de omgeving.

Nieuws 28 januari 2022

Infographic StevigOuderschap en VoorZorg

Stevig Ouderschap en VoorZorg zijn twee interventies met preventieve gezinsondersteunende huisbezoeken voor (aanstaande) ouders in een kwetsbare situatie. Wanneer is welke interventie het best passend?

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.