Inspiratie

Op deze pagina vind je een selectie van relevante informatie en inspiratie. Bekijk onze NCJ-publicaties, luister onze podcasts, laat je inspireren door blogs of selecteer de thema’s waar jij benieuwd naar bent.

Tip: als je wilt filteren op zowel type als thema, vink ze hieronder dan allebei aan. 

Type’s

Thema’s

Nieuws 16 september 2022

Praktijkverhaal van VoorZorg in Vakblad Vroeg

In deze aflevering vertelt VoorZorgverpleegkundige Saskia Slikkerveer over een 20-jarige cliënt. Na een moeilijke jeugd is ze zwanger weggevlucht uit een relatie waar slaan en dreigen schering en inslag was. Een triest verhaal met een hoopvol slot.

Nieuws 19 augustus 2022

Praktijkverhaal van VoorZorg in Vakblad VROEG

In deze aflevering vertelt VoorZorgverpleegkundige Anke Delfsma over haar cliënt Elisa. Kort na de bevalling staat zij reddeloos en hopeloos met haar zoontje op straat.

Nieuws 28 januari 2022

Infographic StevigOuderschap en VoorZorg

Stevig Ouderschap en VoorZorg zijn twee interventies met preventieve gezinsondersteunende huisbezoeken voor (aanstaande) ouders in een kwetsbare situatie. Wanneer is welke interventie het best passend?

Nieuws 15 juni 2021

Denk in levenslopen van gezinnen. Focus op kwaliteit!

Lambertha Seijbel werkt als beleidsmedewerker jeugd voor de Gemeente Eemnes en vertelt in een interview met NCJ-adviseur Merian Bouwmeester over hoe Eemnes inzet op duurzaam preventiebeleid.

Nieuws 30 april 2020

Stevig Ouderschap en VoorZorg in tijden van corona

Het coronavirus stelt de JGZ voor diverse uitdagingen. Hoe pakken Stevig Ouderschap- en VoorZorgverpleegkundigen deze uitdagingen momenteel aan? En hoe ervaren ouders dat?

Nieuws 28 februari 2019

Overdracht Stevig Ouderschap naar NCJ nu officieel

Namens de Vereniging Stevig Ouderschap en het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid tekenden Merian Bouwmeester, ontwikkelaar van de interventie Stevig Ouderschap, en Igor Ivakic, directeur van het NCJ, de overeenkomst van overdracht waarmee Stevig Ouderschap officieel onder beheer van het NCJ komt.

Nieuws 12 november 2018

Stevig Ouderschap per 1 januari 2019 over naar het NCJ

Op 2 november jl. heeft de Vereniging Stevig Ouderschap met instemming van alle leden besloten de methode Stevig Ouderschap over te gedragen aan het NCJ.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.