Inspiratie

Op deze pagina vind je een selectie van relevante informatie en inspiratie. Bekijk onze NCJ-publicaties, luister onze podcasts, laat je inspireren door blogs of selecteer de thema’s waar jij benieuwd naar bent.

Tip: als je wilt filteren op zowel type als thema, vink ze hieronder dan allebei aan. 

Types

Thema’s

Webinar

Innovatiecafé – Slim samenwerken: webinars

Innovatie-pioniers uit vijf verschillende JGZ-organisaties hebben de handen ineen geslagen om in co-creatie webinars aan te gaan bieden. Het traject werd als een succes ervaren en heeft bij onze professionals geleid tot een gevoel van trots. In het online innovatiecafé werden de ervaringen en ambities voor doorontwikkeling met collega’s uit het veld gedeeld.

Webinar

Opleiden in de JGZ. Kansen voor co’s

In het interactieve webinar werd de notitie ‘Goed opleiden van coassistenten in de JGZ’ gepresenteerd, bedoeld om aankomende artsen enthousiast te maken voor een loopbaan in de JGZ en JGZ-organisaties te ondersteunen met gereedschap (de toolbox) voor een kwalitatief goed en toekomstbestendig coschap.

Nieuws 27 juli 2023

Landelijk ontwikkeld door slimme samenwerking: JGZ-webinar voor ouders

Vijf JGZ-organisaties ontwikkelden gezamenlijk een thematisch webinar waarmee JGZ-kennis landelijk naar ouders werd gebracht.

Externe link

Een ‘co’ buiten het ziekenhuis: essentieel voor je vorming als arts

Hoe maak je het vak van Arts Maatschappij + Gezondheid aantrekkelijk voor studenten geneeskunde? Volgens Janneke Muyselaar-Jellema spelen coschappen buiten het ziekenhuis daar een belangrijke rol in, legt ze uit in dit interview van artsmg.nl.

Nieuws 8 december 2022

Zo werk je volgens de bedoeling! Inspirerend innovatieatelier met Wouter Hart.

Tijdens het laatste Innovatieatelier van 2022 ‘Werken volgens de bedoeling’ daagde Wouter Hart ons uit om terug te gaan naar ‘de bedoeling’ en wat dit voor de JGZ zou kunnen betekenen.

Webinar

Innovatieatelier: opname ‘Werken volgens de bedoeling’

Opname van het Innovatieatelier op woensdag 23 november over 'Werken volgens de bedoeling' met spreker Wouter Hart.

Nieuws 29 september 2022

Software robot ontzorgt professionals

De mogelijkheden van robotisering zijn ook voor de jeugdgezondheidszorg zeer interessant. Een software robot imiteert menselijke handelingen achter een computer en ontzorgt daarmee de zorgprofessional. Inmiddels zijn de eerste JGZ-organisaties gestart met een pilot robotisering.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.