Webinar 14 september 2023

Opleiden in de JGZ. Kansen voor co’s

Webinar 11 september 2023

Om het tekort aan jeugdartsen/artsen M+G aan te pakken is het van belang te zorgen voor meer bekendheid van en met het vak. Aantrekkelijke coschappen zijn hierbij noodzakelijk. Een bevlogen groep mensen uit de praktijk hebben zich de laatste maanden ingezet om coschappen in de JGZ aantrekkelijker te maken en JGZ-organisaties meer bij het onderwijs te betrekken. In het interactieve webinar presenteerden zij hun notitie ‘Goed opleiden van coassistenten in de JGZ’, bedoeld om aankomende artsen enthousiast te maken voor een loopbaan in de JGZ en JGZ-organisaties te ondersteunen met gereedschap (de toolbox) voor een kwalitatief goed en toekomstbestendig coschap.

Het webinar is zowel voor opleidingscoördinatoren, jeugdartsen, management, Aiossen als onderwijsorganisaties interessant.

Bekijk het webinar

Notitie

Met behulp van de notitie ‘Goed opleiden van coassistenten in de Jeugdgezondheidszorg; een oplossing voor de tekorten in de JGZ?’ willen wij JGZ-organisaties oproepen om meer coschap plekken te creëren. Het lopen van een coschap ‘Sociale Geneeskunde’ is veelal de enige kans om met de JGZ in aanraking te komen en zo aankomend artsen enthousiast te maken voor een loopbaan in de JGZ. Deze kans moet met beide handen worden aangegrepen. Tevens willen we de JGZ-organisaties ondersteunen met het juiste gereedschap (een toolbox) voor een kwalitatief goed en toekomstbestendig coschap binnen de JGZ. Deze notitie is geschreven door een werkgroep (zie aan het einde van de notitie) namens de beroepsorganisaties AJN/KAMG, en het IOSG (Interuniversitair Overleg Sociale Geneeskunde) namens de faculteiten geneeskunde.

Bekijk de notitie

Toolbox

In de landelijke toolbox, ontwikkelt door de pioniers van het Innovatieatelier, zijn alle ideeën, tips en suggesties om het tekort aan coassistenten in de jeugdgezondheidszorg aan te pakken samen gebracht.

Bekijk de toolbox

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.