Inspiratie

Op deze pagina vind je een selectie van relevante informatie en inspiratie. Bekijk onze NCJ-publicaties, luister onze podcasts, laat je inspireren door blogs of selecteer de thema’s waar jij benieuwd naar bent.

Tip: als je wilt filteren op zowel type als thema, vink ze hieronder dan allebei aan. 

Type’s

Thema’s

Nieuws 21 februari 2023

Ieder kind verdient een gezonde leer- en leefomgeving

Om te borgen dat ieder kind gezond, veilig en kansrijk kan opgroeien, hebben alle 196 landen van de wereld kinderrechten vastgelegd. Om blijvend aandacht te hebben voor de rechten van het kind, heeft Unicef posters voor de JGZ laten maken. Deze posters worden binnenkort naar alle JGZ-hoofdlocaties opgestuurd.

Nieuws 17 februari 2023

De gezonde stad en de healthy village beweging

Artsen Maatschappij + Gezondheid hebben zich verenigd in ‘de healthy village beweging’ om de omgeving waar jeugdigen opgroeien zo gezond mogelijk te krijgen.

Nieuws 15 december 2022

Beweegalliantie VWS gestart

In het Nationaal Preventieakkoord is nu als doel gesteld voor 2040 dat 75% van de Nederlanders deze norm haalt. De maatregelen volgen binnenkort.

Nieuws 21 november 2022

Webinar terugkijken: Help! Hoe krijg ik mijn kind naar buiten?

Terugkijken: het webinar ‘Zicht op buiten voor ouders: Help! Hoe krijg ik mijn kind naar buiten?’ over het belang van buitenspelen en hoe je als ouder kunt bijdrage aan minder beeldschermgebruik.

Nieuws 18 november 2022

Mentale vooruitgang van gezinnen

Hoe kunnen we kinderen het beste tot volle bloei laten komen? Hoe kunnen we gezinnen mentaal krachtiger maken? Het boek De mentale vooruitgang van gezinnen geeft antwoord op deze belangrijke vragen.

Blog 16 augustus 2022

Preventie heeft maatschappelijk engagement nodig

Er is veel aan de hand in Nederland en daarbuiten. De uitdagingen en problemen zijn groter, complexer en hardnekkiger geworden. De oplossingen liggen er niet voor oprapen.

Externe link

Innovatieatelier: beslisschema inzet video’s voor gezondheidsboodschappen

Beslisschema voor het inzetten van video's om een gezondheidsboodschap over te brengen.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.