Van Wiechenfilmpjes

Op deze pagina's vind je alle Van Wiechenfilmpjes, georganiseerd op leeftijd. De filmpjes zijn bedoeld voor ouders om, voorafgaand aan een gesprek met de JGZ-professional, zelf naar de ontwikkeling van hun kind te laten kijken. Vervolgens kan tijdens het gesprek samen stil worden gestaan bij de ontwikkelingskenmerken, waarbij ouders ook hun vragen en/of twijfels kunnen bespreken. 

Let op: deze pagina's zijn niet bedoeld voor ouders. Deze pagina's bieden een overzicht van alle filmpjes aan JGZ-professionals en kunnen JGZ-organisaties gebruiken om de filmpjes op (bijvoorbeeld) hun eigen website te plaatsen.

De filmpjes en oefeningen zijn bedoeld om de ouders te betrekken bij het ontwikkelingsonderzoek. Ze vervangen dus niet het Van Wiechen onderzoek door de professional.

Deze pagina's zijn bedoeld voor (JGZ-)organisaties of applicatieontwikkelaars die de filmpjes zelf willen toevoegen aan hun eigen tools/applicaties. Zij kunnen via de Youtube-URL's de filmpjes embedden. Organisaties die niet beschikken over zulke opties en liever gebruik maken van een bestaande tool verwijzen we graag door naar deze pagina. Hier staat een link naar alle filmpjes in een survey format die kant-en-klaar kan worden overgenomen. Ook vind je er diverse instructies rondom de filmpjes en een voorbeeldbrief voor ouders.

Wil je de filmpjes toevoegen aan je eigen tool maar is dat niet mogelijk vanuit Youtube? Neem dan contact op met TNO. Zij kunnen de filmpjes dan in MP4 format aanleveren en zullen je op de hoogte brengen bij eventuele wijzigingen van de filmpjes. 

Bij vragen rondom de Van Wiechenfilmpjes en de werkwijze kun je contact opnemen met NCJ-adviseur Yvonne Vanneste via yvanneste@ncj.nl

Deel dit met je netwerk

Contactpersoon

Yvonne Vanneste

Telefoon: 06 - 83 77 83 91

E-mail: yvanneste@ncj.nl