Van Wiechen

Welkom op de subsite over het Van Wiechenonderzoek. Het NCJ heeft de taak de kwaliteit van de uitvoering van het Van Wiechenonderzoek in de JGZ te borgen en ervoor te zorgen dat het Van Wiechenonderzoek blijft aansluiten bij wetenschappelijke ontwikkelingen en ontwikkelingen binnen de JGZ. Daarnaast stimuleert en ondersteunt het NCJ wetenschappelijk onderzoek naar het Van Wiechenonderzoek.

Inleiding

Het Van Wiechenonderzoek is in Nederland de gouden standaard om de ontwikkeling bij zuigelingen en peuters te volgen en een dreigende achterstand in ontwikkeling te signaleren. 

Lees meer

Van Wiechen-kenmerken

Hier vind je alle beschrijvingen van de ontwikkelingskenmerken van het Van Wiechenonderzoek.

Lees meer

Ondersteunend materiaal

Hier vind je een link naar het handboek 'Ontwikkelingsonderzoek in de Jeugdgezondheidszorg', de Van Wiechenonderzoeksschema's, een e-learning Van Wiechenonderzoek en informatie over de eisen die aan onderzoeksmaterialen gesteld worden.

Lees meer


Implementatie

Het Van Wiechenonderzoek is alleen goed uit te voeren met een gedegen kennis van de achtergronden van het onderzoek en vaardigheid in het uitvoeren van het onderzoek. Hiervoor worden cursussen aangeboden.

Lees meer

Contactpersoon

Yvonne Vanneste

Telefoon: 06 - 83 77 83 91

E-mail: yvanneste@ncj.nl