Stevig Ouderschap

Welkom op de subsite over Stevig Ouderschap. Stevig Ouderschap (SO) geeft gezinnen met een minder makkelijke start een steuntje in de rug. Met huisbezoeken van een speciaal opgeleide jeugdverpleegkundige helpt deze interventie ouders hun zelfvertrouwen en zelfredzaamheid te vergroten en hun sociale netwerk te versterken.

Wat is SO?

Hoera, er wordt een kindje geboren! Dit is natuurlijk een bijzondere maar ook een ingrijpende gebeurtenis. Want de aanstaande of kersverse ouder krijgt er een flinke verantwoordelijk- heid bij: de opvoeding. Daar kunnen zij soms best wat steun bij gebruiken.

Lees verder

Implementatie

Jouw organisatie wil met Stevig Ouderschap aan de slag. Wat komt daar allemaal bij kijken? Waar moet je rekening mee houden, wat kost het, hoeveel tijd heb je nodig, welke stappen moeten worden gezet en wat is de beste volgorde?

Lees verder

Kosten en baten

Aan de implementatie van Stevig Ouderschap zijn kosten verbonden. Voor de interne voorbereiding, het opleiden van medewerkers en het afleggen van de huisbezoeken. Maar Stevig Ouderschap levert natuurlijk ook veel op. 

Lees verder


Inspiratie

“Ik wou dat mijn moeder dit had gehad toen ík klein was.”
Lees en bekijk hier de ervaringen van ouders en jeugdverpleegkundigen met Stevig Ouderschap.

Lees verder

Contactpersoon
Stevig Ouderschap

Lieke van der Meulen

Telefoon: 06 - 13 13 64 99

E-mail: so@ncj.nl