Power colleges

De behoefte om je kennis up-to-date te houden is groot, zo ook het aanbod, maar waar haal je de tijd vandaan? Dat is wat we regelmatig horen in de JGZ. Daarom start het NCJ met ‘Power colleges’. Een korte kennis update van 25 minuten waardoor je kennis opgefrist is en je inspiratie krijgt om direct in te zetten in jouw dagelijkse praktijk. De Power colleges zijn makkelijk te integreren in je werkdag, tijdens je lunch of  tijdens een gezonde wandeling; oortjes even inpluggen en gaan! Je kunt eenvoudig luisteren via de live webinar uitzending of ‘on demand’ (achteraf) wanneer het jou uitkomt. 

De Power colleges zijn een initiatief van het Innovatieatelier en worden verzorgd door het NCJ in samenwerking met wisselende gastsprekers. En zijn in eerste instantie bedoeld voor JGZ’ers. Collega’s uit de geboortezorg en het onderwijs zijn ook meer dan welkom! Er is steeds een moment waarop het hoorcollege live te volgen is. Daarbij kun je via de chat vragen stellen, waarbij in de laatste 5 minuten antwoord wordt gegeven op de 3 meestgestelde vragen. De overige gestelde vragen met antwoorden, inclusief de terugluister opname worden binnen 24 uur na de uitzending op deze pagina beschikbaar gesteld.

Power colleges in het kort:

  • Modern leren doe je niet alleen op school, maar geïntegreerd in je werk (leren = werken).
  • Snel (max. 25 minuten) en makkelijk leren (alleen luisteren) en wanneer jij dat wilt (kan ook tijdens een wandeling).
  • Wisselende gastsprekers van binnen en buiten de JGZ.
  • Je impact wordt vergroot: de kennis is direct toepasbaar in de praktijk.
  • Jezelf en vakmanschap uitdagen (binnen en buiten je comfortzone).
  • Inspiratie opdoen en ‘blijvend leren’.

Aanmelden

Binnenkort maken wij hier de nieuwe data voor de Power colleges bekend.

Bekijk de agenda

Inspiratie Power colleges

Wil je een Power college terugkijken? Of ben je benieuwd naar de presentatie?

Bekijk de inspiratiepagina

JGZ innovatieatelier

De Power colleges zijn een initiatief van het Innovatieatelier. Innovatiepionier Miriam vertelt:

”Sinds een aantal jaren ben ik betrokken bij het Innovatieatelier, eerst vanuit de JGZ en ook nu nog, na een carrièreswitch naar het HBO als docent verpleegkunde. Het innovatieatelier blijft me inspireren en is een heel mooi leernetwerk: voor mijzelf verbinding te houden met de praktijk en nieuw op te leiden verpleegkundigen. Maar ook biedt het innovatieatelier kansen om vanuit het onderwijs, werkveld en (resultaten van) onderzoek aan elkaar te knopen. Zo blijven we samen leren.”

‘Vanaf dit schooljaar ben ik betrokken bij het lectoraat Jeugd Gezin en Samenleving van Avans Hogeschool, met een opdracht om te verkennen ‘Hoe aan te sluiten bij jonge ouders met behulp van digitale innovaties in de JGZ’. Het ‘aansluiten bij ouders van nu’ is een thema dat de revue al vaak is gepasseerd in het innovatieatelier. Maar hoe mooi het zou zijn om binnen de JGZ een lans te breken voor meer kennis – vanuit onderzoek – over online hulpverlening en die aansluiting bij ouders?! Hoe doen we dat het beste en welke competenties heb je dan nodig? Dan ga je nadenken over digitaal vakmanschap. En hoe leuk is het dan om dit landelijk op te pakken in plaats van regionaal, door het organiseren van een aantal Power colleges over digitaal vakmanschap. Korte ’trainingen’ waarin je je online communicatieskills kunt vergroten en ook online ouders kunt empoweren. Blij dat ik hiervoor als innovatiepionier de samenwerking tussen het NCJ en Christa Nieuwboer kon aanzwengelen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.