Onderwerp

MAZL

Meer Aandacht voor Ziekgemelde Leerlingen: oprechte aandacht vanuit zorg voor iedere leerling die afwezig is door ziekte door alle professionals die hierbij betrokken zijn.

Implementatie

Om MAZL goed te implementeren en te borgen biedt het NCJ ondersteuning en scholingen aan JGZ-organisaties. Landelijk wordt er scholing aangeboden. Wil jij ook meer doen aan ziekteverzuim in jouw werkgebied? Neem voor meer informatie contact op met Mark Weghorst.

Ook aan de slag met MAZL?

Scholing

Om MAZL uit te kunnen voeren moeten jeugdartsen opgeleid worden. Deze scholing duurt 2 dagen en wordt georganiseerd door het NSPOH. Je wordt getraind in hoe de methodiek van MAZL werkt, hoe je ziekte kunt vertalen naar participatiemogelijkheden en in het voeren van verzuimgesprekken met leerlingen en ouders. Ook word je getraind in hoe hierin het kind- en ouderperspectief meegenomen kunnen worden.

Redenen voor JGZ-organisaties om MAZL te implementeren:

  • In het nieuwe basispakket JGZ wordt aandacht voor ziekteverzuim verplicht gesteld.
  • MAZL is effectief gebleken en staat voor kwaliteit: MAZL is een landelijk erkende methodiek (erkenning I-databank), een in de praktijk ontwikkelde en bewezen zinvolle methodiek (practice based), die stapsgewijs is uitgewerkt, ontwikkeld en onderzocht op effectiviteit.
  • Werken met MAZL is integraal werken: De jeugdarts dient als schakel tussen gemeente, eerstelijnszorg, sociale sector, school en burger en werkt vanuit een breed referentiekader (met aandacht voor verschillende leefgebieden, volgens het ICF-CY model).
  • MAZL sluit aan bij de nieuwe jeugdwet: Bij de uitvoer van MAZL is er sprake van een gedeelde verantwoordelijkheid van en intensieve en autonome samenwerking tussen gemeenten, scholen en de JGZ.
  • MAZL sluit aan bij de doelen en de behoeften van het onderwijs: MAZL optimaliseert namelijk onderwijskansen door passend onderwijs en zorg.

Vergoeding beheer

De vergoeding is gebaseerd op het aantal inwoners in het werkgebied van de MAZL-organisatie.

< 1 miljoen inwoners en 1 gemeente €3000,-
< 1 miljoen inwoners en meerdere gemeenten €4500,-
> 1 miljoen inwoners €6000,-

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.