Nieuws 28 april 2022

Voor u uitgestippeld…..

Margot Bochane stelt in haar proefschrift dat met de huidige taal-screeningsmogelijkheden binnen de JGZ niet alle kinderen die gebaat zouden zijn bij vroegtijdige interventies op het gebied van taalontwikkeling, gesignaleerd worden. De vroegsignalering van een taalontwikkelingsstoornis (TOS) – waarvan de prevalentie 5% is – is belangrijk omdat dan tijdig met behandelen gestart kan worden.

Lees het hele artikel ‘Samen beter screenen op taalontwikkelingsstoornis’

1 jaar Stippel-Brigade: 11 reviews van wetenschappelijke publicaties
Alweer een jaar geleden publiceerden we als Stippel-Brigade de eerste artikelen voor onze collega-JGZ-professionals. Inmiddels staan er elf reviews van actuele wetenschappelijke publicaties voor je klaar. Daar zijn we ontzettend trots op!

Bekijk alle reviews van de Stippel-Brigade

De Stippel-Brigade bestaat uit een enthousiast clubje JGZ-professionals en komt regelmatig en met heel veel plezier bij elkaar. We bespreken met elkaar wat we hebben gelezen en spannen ons samen in om dat te vertalen naar iets dat voor de lezer licht verteerbaar is. We breiden onze brigade graag nog verder uit met nieuwe leden! Ben jij benieuwd hoe het is om deel te nemen? In deze video vertellen enkele brigadiers van het eerste uur over hun ervaring.

Lees jij met plezier je vakliteratuur, heb je een vlotte pen en lijkt het je leuk hier wat meer verdieping in te vinden samen met gelijkgestemde collega’s? Neem contact op met Merian Bouwmeester via mbouwmeester@ncj.nl.

Meer weten?

Merian Bouwmeester

onderzoeker, adviseur

Lees meer over Merian Bouwmeester

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.