Nieuws 30 augustus 2022

Voor u uitgestippeld…

Van Adverse Childhood Experiences (ACEs) hebben we inmiddels (bijna) allemaal wel eens gehoord en we weten hoeveel invloed ze hebben. Het goede nieuws is dat er ook PACEs bestaan, Protective And Compensatory Experiences, en dat die wel degelijk ook veel invloed hebben – bijvoorbeeld op ouderschap en opvoeding. De Stippel-Brigade las hier deze maand over in het artikel ‘Positieve jeugdervaringen hebben een beschermend effect op de schadelijke gevolgen van negatieve jeugdervaringen’.

Lees hier het hele artikel

13 reviews van wetenschappelijke publicaties

Inmiddels staan er dertien reviews van actuele wetenschappelijke publicaties voor je klaar. Daar zijn we ontzettend trots op!

Bekijk alle artikelen van de Stippel-Brigade

De Stippel-Brigade bestaat uit een enthousiast clubje JGZ-professionals en komt regelmatig en met heel veel plezier bij elkaar. We bespreken met elkaar wat we hebben gelezen en spannen ons samen in om dat te vertalen naar iets dat voor de lezer licht verteerbaar is. We breiden onze brigade graag nog verder uit met nieuwe leden! Lees jij met plezier je vakliteratuur, heb je een vlotte pen en lijkt het je leuk hier wat meer verdieping in te vinden samen met gelijkgestemde collega’s? Neem contact op met Merian Bouwmeester:

Meer weten?

Merian Bouwmeester

onderzoeker, adviseur

Lees meer over Merian Bouwmeester

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.