Nieuws 25 mei 2023

Vacature lid BDS redactieraad

Het NCJ is op zoek naar enthousiaste jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen en doktersassistenten die hun beroepsgroep vertegenwoordigen en/of deelnemen aan een gebruikersgroep bij de softwareleverancier. Ben jij die enthousiaste JGZ-professional? Solliciteer dan nu direct op de vacature ‘lid redactieraad BDS’.

Bekijk hier de vacature

Over de Basisdataset JGZ

De Basisdataset JGZ (BDS JGZ) definieert de inhoud van het Digitaal Dossier Jeugdgezondheidszorg (DD JGZ) en geeft structuur aan de wijze waarop de jeugdgezondheidszorg de ontwikkeling en gezondheid van jeugdigen van 0 tot 18 jaar beschrijft. Het doel van de Basisdataset JGZ is gestandaardiseerde registratie voor betere zorg. Deze standaardisering maakt het digitaal dossier JGZ gestructureerd overdraagbaar. Dit is een voorwaarde om jeugdigen gedurende hun hele jeugd te kunnen begeleiden. De BDS JGZ is een onderdeel van de informatiestandaard JGZ.

Belangrijke samenwerkingsovereenkomst zet koers voor informatiestandaard JGZ

In september 2022 is er een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen alle partijen die betrokken zijn bij de informatiestandaard van de JGZ. Hierin is vastgelegd hoe de governance en procedures voor wijzigingen aan de informatiestandaard jeugdgezondheidszorg geregeld zijn. In dit nieuwsbericht kun je er meer over lezen.

Word lid van de redactieraad voor de BDS JGZ en maak het verschil voor professionals!

Een van de onderdelen van de governance is de redactieraad voor de Basisdataset van de JGZ (BDS RR). Hierin zitten JGZ-professionals die adviezen geven over de wijzigingsverzoeken met betrekking tot de Basisdataset JGZ. Ben jij degene die wil meedenken over de inhoud van de BDS JGZ en het verschil kan maken voor de JGZ-professionals? Stuur dan voor 19 juni een mail naar Tanja Geerdes met een motivatie.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.