Nieuws 2 februari 2024

Terugkijken: Power College ‘De gevolgen van langdurige stress op het brein’

Het eerste Power College in de driedelige serie over stress en het brein, in samenwerking met Augeo, ging over langdurige stress, welk effect dat heeft op het brein van kinderen en wat de enorme gevolgen daarvan kunnen zijn.

De Power Colleges zijn breed toegankelijk. Zowel JGZ collega’s maar ook partners uit de kinderopvang en de geboorteketen hebben baat bij deze informatie.

Bekijk het Power College terug

Augeo Foundation

De nieuwste serie van drie power colleges is in samenwerking met Augeo Foundation tot stand gekomen en gaat over wat langdurige stress doet met de hersenen van kinderen en volwassenen, hoe dit doorwerkt in de ouder-kind relatie en hoe je als ouder en opvoeder het kind kan helpen de emoties te reguleren.

Kijk ook eens in ons dossier: Early Life Stress, chronische stress tijdens het hele opgroeien.

Bekijk de presentatie van Edith Geurts

Bekijk de antwoorden op gestelde vragen

Aanmelden reeks Power Colleges

Korte kennis-updates van 25 minuten waardoor je kennis opfrist en je inspiratie krijgt om direct in te zetten in jouw dagelijkse praktijk: de Power Colleges zijn makkelijk te integreren in je werkdag, tijdens je lunch of tijdens een gezonde wandeling; oortjes even inpluggen en gaan! Je kunt eenvoudig luisteren via de live webinar-uitzending of ‘on demand’ (achteraf) wanneer het jou uitkomt.

Het tweede Power College op 27 februari gaat over de effecten van ingrijpende jeugdervaringen bij ouders zelf en hoe dat invloed heeft op de opvoeding van hun kinderen en de manieren waarop je als professional ook deze ouders kunt ondersteunen. Aanmelden kan hier.

Het derde Power College op 25 maart gaat over manieren om jeugdigen en ouders te helpen hun gevoelens van stress te verminderen, in het bijzonder over de rol van emotieregulatie in het veerkrachtig functioneren. Door als professional uitleg te geven over het effect van stress op emoties en gedrag en hen te helpen manieren te vinden om te reguleren kan je daaraan een belangrijke bijdrage leveren. Aanmelden kan hier.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.