Power College 3/3 – Emotieregulatie in veerkrachtig functioneren en gevoelens van stress verminderen

25 maart 2024 14:00 - 14:30 Online

Korte kennis-updates van 25 minuten waardoor je kennis opfrist en je inspiratie krijgt om direct in te zetten in jouw dagelijkse praktijk: de Power Colleges zijn makkelijk te integreren in je werkdag, tijdens je lunch of tijdens een gezonde wandeling; oortjes even inpluggen en gaan! Je kunt eenvoudig luisteren via de live webinar-uitzending of ‘on demand’ (achteraf) wanneer het jou uitkomt.

Onderwerp Power College

Het derde en laatste Power College in de driedelige serie over stress en het brein, in samenwerking met Augeo, gaat over manieren om jeugdigen en ouders te helpen hun gevoelens van stress te verminderen, in het bijzonder over de rol van emotieregulatie in het veerkrachtig functioneren. Door als professional uitleg te geven over het effect van stress op emoties en gedrag en hen te helpen manieren te vinden om te reguleren kan je daaraan een belangrijke bijdrage leveren.

De Power Colleges zijn breed toegankelijk. Zowel JGZ collega’s maar ook partners uit de kinderopvang en de geboorteketen hebben baat bij deze informatie.

Augeo Foundation

De nieuwste serie van drie power colleges is in samenwerking met Augeo Foundation tot stand gekomen en gaat over wat langdurige stress doet met de hersenen van kinderen en volwassenen, hoe dit doorwerkt in de ouder-kind relatie en hoe je als ouder en opvoeder het kind kan helpen de emoties te reguleren.

Kijk ook eens in ons dossier: Early Life Stress, chronische stress tijdens het hele opgroeien.

Aanmelden

Aanmelden voor dit Power College kan hier. Mocht je onverhoopt toch niet aanwezig kunnen zijn, meld je dan op tijd af bij NCJ-adviseur Ellen-Joan Wessels.

Meer evenementen

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.