Nieuws 7 februari 2024

Scholing: ontdek de nieuwste inzichten in wiegendoodpreventie

Wiegendoodpreventie is mede dankzij de inzet van de JGZ al jaren succesvol in Nederland. Echter, recente bevindingen van dr. ir. Floortje Kanits, die onlangs promoveerde op dit onderwerp, benadrukken dat er nog steeds werk aan de winkel is. 

Floortje’s onderzoek toonde aan dat minder dan 2% van de foto’s op social media voldoen aan ‘De 4 van Veilig Slapen’ van VeiligheidNL, wat de noodzaak voor voortdurende aandacht en preventie onderstreept!

Daarom bieden dr. ir. Floortje Kanits en dr. Monique L’Hoir een scholing aan over de preventie van wiegendood anno nu. Deze scholing, o.a. gebaseerd op de peiling Veilig Slapen uit 2022/23, wordt zowel digitaal als op locatie aangeboden.

Grijp deze kans om jouw kennis te vergroten en samen te werken aan hernieuwde aandacht voor wiegendoodpreventie. Schrijf jouw organisatie vandaag nog in voor deze waardevolle scholing, vol=vol. De scholing is kosteloos, kan op locatie op vrijdagen plaatsvinden en anders in een vroege avond naar keuze, digitaal.

Aanmelden

De peiling Veilig Slapen is in een apart hoofdstuk in het proefschrift van Floortje Kanits beschreven. Dertien verschillende JGZ-organisaties hebben hieraan een essentiële bijdrage geleverd.

Meer weten?

Ingrid Staal

onderzoeker, adviseur

Lees meer over Ingrid Staal

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.