
Vacatures bij het NCJ
Het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) heeft twee vacatures openstaan. Hieronder lees je meer over de functies van communicatieadviseur en adviseur/projectleider richtlijnen.
Nieuws 18 oktober 2018
De Consumentenbond, VeiligheidNL, adviescommissie preventie wiegendood en het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) slaan de handen ineen om informatie rondom veilig slapen toegankelijker te maken voor alle (aankomende) ouders en professionals. De ambitie is om hiermee de babysterfte door wiegendood verder terug te dringen.
In april 2015 heeft het NCJ de preventieactiviteiten op het gebied van wiegendood overgenomen van de Stichting Wiegedood. De informatie van www.wiegedood.org is sindsdien vindbaar op de website van het NCJ, maar die richt zich primair op professionals in de jeugdgezondheidszorg (jeugdartsen en -verpleegkundigen). Om een grotere groep mensen (o.a. ouders) te bereiken, is gekeken naar samenwerkingspartners om de informatie over (preventie van) wiegendood op meerdere plekken onder te brengen. Die samenwerkingspartners vond het NCJ in de Consumentenbond en VeiligheidNL.
“Voorlichting over veilig slapen behoort al jaren tot onze core-business, door deze samenwerking bereiken we nog meer ouders en streven we ernaar om het wiegendoodcijfer zo laag mogelijk te houden.” VeiligheidNL
De CBS sterftecijfers over wiegendood laten zien dat het aantal gevallen van wiegendood in Nederland en andere westerse landen voortdurend afneemt, dankzij toenemende kennis en groeiend inzicht in preventiemogelijkheden.
Bekijk CBS statistieken
Voor vragen over adviezen en producten rondom veilig slapen en waar de juiste informatie te vinden, kun je contact opnemen met:
Het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) heeft twee vacatures openstaan. Hieronder lees je meer over de functies van communicatieadviseur en adviseur/projectleider richtlijnen.
Het 146e OMT heeft in februari 2023 geadviseerd om de specifieke maatregelen met betrekking tot COVID-19 te stoppen en voortaan generieke maatregelen toe te passen voor respiratoire infecties. GGD-testlocaties zullen daarom worden afgebouwd. Uiteraard kunnen mensen zelf besluiten een zelftest te doen.
Een multidisciplinair hulpaanbod kan voorkomen dat ouders met de zorgen over hun jonge kind van het kastje naar de muur worden gestuurd. Alleen dwarsbomen de alsmaar oplopende wachttijden deze aanpak meer en meer. Het team Aanpak Wachttijden pleit voor structurele systeemoplossingen.
"*" geeft vereiste velden aan