Nieuws 18 oktober 2018

Samenwerking voor effectieve voorlichting veilig slapen

De Consumentenbond, VeiligheidNL, adviescommissie preventie wiegendood en het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) slaan de handen ineen om informatie rondom veilig slapen toegankelijker te maken voor alle (aankomende) ouders en professionals. De ambitie is om hiermee de babysterfte door wiegendood verder terug te dringen.

In april 2015 heeft het NCJ de preventieactiviteiten op het gebied van wiegendood overgenomen van de Stichting Wiegedood. De informatie van www.wiegedood.org is sindsdien vindbaar op de website van het NCJ, maar die richt zich primair op professionals in de jeugdgezondheidszorg (jeugdartsen en -verpleegkundigen). Om een grotere groep mensen (o.a. ouders) te bereiken, is gekeken naar samenwerkingspartners om de informatie over (preventie van) wiegendood op meerdere plekken onder te brengen. Die samenwerkingspartners vond het NCJ in de Consumentenbond en VeiligheidNL.

“Voorlichting over veilig slapen behoort al jaren tot onze core-business, door deze samenwerking bereiken we nog meer ouders en streven we ernaar om het wiegendoodcijfer zo laag mogelijk te houden.” VeiligheidNL

Wiegendood cijfers

De CBS sterftecijfers over wiegendood laten zien dat het aantal gevallen van wiegendood in Nederland en andere westerse landen voortdurend afneemt, dankzij toenemende kennis en groeiend inzicht in preventiemogelijkheden.
Bekijk CBS statistieken

De (nieuwe) plekken met informatie rondom preventie wiegendood:

Vragen of meer informatie

Voor vragen over adviezen en producten rondom veilig slapen en waar de juiste informatie te vinden, kun je contact opnemen met:

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.