
Nieuw artikel in TJGZ over vaccineren doen we samen
In dit artikel wordt beschreven welke zes artikelen je de komende weken bij Tijdschrift Jeugdgezondheidszorg kunt verwachten over het proces om tot een goede vaccinatiegraad te komen.
Nieuws 28 november 2018
Sinds september speelt de JGZ-sector fanatiek mee met het JGZ-richtlijnenspel. Professionals zijn enthousiast over het laagdrempelige en speelse concept. Met het spel kunnen professionals snel en simpel hun kennis over JGZ-richtlijnen borgen. Daarnaast verzamelt het NCJ alle feedback op vragen in het spel, om de informatie in richtlijnen aan te scherpen en verbeteren.
Het JGZ-richtlijnenspel is zeer positief ontvangen door ruim 4.000 spelers, van uitvoerend professionals tot zelfs onderzoekers en adviseurs. In de onderstaande infographic zijn de meest recente gebruikscijfers te zien.
De pilot van het spel loopt door tot het voorjaar van 2019 en wordt afgesloten met een evaluatie. Aanmelden voor het spel kan nog via www.redgrasp.com/jgz. Het NCJ verkent mogelijkheden om het spel door te ontwikkelen met bijvoorbeeld accreditatiepunten, een werkwijze om nieuwe vragen op te halen uit het veld en het geven van een structurele plaats van het spel bij de implementatie en borging van JGZ-richtlijnen.
Weet jij een leuke vraag voor in het JGZ-richtlijnenspel? Of wil je hiermee aan de slag met een collega? Neem dan contact op met Jan van den Brule.
Het JGZ-richtlijnenspel is een gezamenlijke pilot van het NCJ en Redgrasp. De pilot is opgezet middels subsidie van ZonMw.
In dit artikel wordt beschreven welke zes artikelen je de komende weken bij Tijdschrift Jeugdgezondheidszorg kunt verwachten over het proces om tot een goede vaccinatiegraad te komen.
Dit artikel van het NCJ (van Tartwijk et al., 2025), waaraan Roos van Tartwijk heeft bijgedragen tijdens haar wetenschappelijke stage voor de master Geneeskunde aan de VU, laat zien dat de uitvoering van prenatale huisbezoeken binnen de jeugdgezondheidszorg sterk varieert.
Werk jij als JGZ-professional? Dan nodigen we je graag uit om mee te denken in een paneldiscussie over signaleringstools die gebruikt worden bij ouders en hun kind van 0-2 jaar oud als het gaat over ongezonde stress.