Nieuws 29 juni 2023

Nieuwe BDS versie: met maternale griepvaccinatie

Op 14 juni heeft Nictiz een nieuwe BDS-versie gepubliceerd wat resulteert in BDS-versie 4.0.2. Met deze versie is het mogelijk dat de JGZ-professional vanaf oktober de maternale griepvaccinatie kan registreren.

vaccine vaccination child baby doctor injection pediatrician injecting arm health immunization hand hospital needle syringe concept – stock image

Vanaf oktober is het de bedoeling dat JGZ-professionals de maternale griepvaccinatie aanbieden aan zwangeren. Om deze reden is aan het BDS-element ‘soort vaccinatie’ deze vaccinatie toegevoegd. Dit heeft geleid tot een kleine wijziging in de BDS JGZ, een zogenaamde patch release; BDS JGZ 4.0.2.

Door de publicatie van Nictiz kunnen de softwareleveranciers deze wijziging in hun applicatie aanpassen zodat het geïmplementeerd kan worden bij de JGZ-organisaties. Na de implementatie kunnen JGZ-professionals registreren dat ze een maternale griepvaccinatie hebben gegeven aan een zwangere. In het vaccinatiebericht zit het BDS-element ‘soort vaccinatie’. Door de toevoeging van maternale griepvaccinatie kan de JGZ-professional aan het RIVM doorgeven dat een zwangere de vaccinatie ontvangen heeft. Voor het versturen van dit vaccinatiebericht met persoonsgegevens is toestemming nodig van de zwangere. Als deze toestemming er niet is, wordt er een anoniem vaccinatiebericht verstuurd aan het RIVM. Klik hier voor meer informatie over toestemming gegevensuitwisseling RVP (informed consent).

In het onderwerp ‘Digitaal Dossier JGZ’ zijn de nieuwe documenten behorende bij BDS-versie 4.0.2 toegevoegd.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.