Nieuws 31 oktober 2018

Inspirerend programma bij Dutch Design Week

Op 22 oktober, de eerste dag van de Dutch Design Week, organiseerde het NCJ een speciaal programma voor alle innovatiepioniers en hun managers. Het was een inspirerende dag met een werksessie over Servicedesign, de innovatiepioniers die met CJG Rijnmonduit meedachten over hun nieuwe Concept Center en een lunchbijeenkomst over Service Design.

Ochtendprogramma

Ideate verzorgde in de ochtend een verkorte werksessie naar aanleiding van de Masterclass Servicedesign die plaatsvond op het innovatieatelier van 20 juni. Tijdens de sessie werkten we met de vraag hoe we idealiter willen werken met het LPK. Door welke gedragslenzen kun je kijken? En hoe krijg je de behoefte van ouders scherp? Deelnemers kropen in de huid van 2 type ouders en 2 type professionals.

Lunch

CJG Rijnmond presenteerde tijdens een lunchbijeenkomst hun nieuwe Concept Center dat begin volgend jaar opengaat. Ze nodigden de innovatiepioniers uit hun denkkracht en creativiteit in te zetten en mee te denken over deze nieuwe centrumlocatie. De focus hierbij lag op de kansen en aandachtspunten bij het invoeren van een vrije inloop, ook in de avonden en weekenden.

Middag

In de middag werd het event van de collega’s ZuidZorg en de Zorgboog bezocht. Bas Raijmakers is Service Design expert van STBY en Design Academy Eindhoven en liet in zijn openings presentatie zien hoe service design op vele plekken in Nederland en daarbuiten impact kan hebben.

Toon van bureau Kodiezijn nam de zaal mee in het eigen proces wat binnen Zuidzorg en Zuidboog gelopen is. Via een markt kon iedereen deze route doorlopen, vragen stellen en ideeën opdoen.

Al met al een leuke en inspirerende dag! Trotse collega’s op wat zij met elkaar bereikt hebben. Enthousiaste collega’s die de regie aan ouders willen geven en een volledig nieuwe locatie gaan starten en innovatiepioniers die vanuit het hele land samen komen met hun introducees om het landelijke innovatie vuur te bundelen.

Bekijk ook

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.