Nieuws 28 februari 2019

Film: Een kind! Over de band tussen ouders en kinderen in het eerste levensjaar

Veel ouders denken dat het ‘best belangrijk’ is om je kinderen regelmatig aandacht te geven en er vanaf hun geboorte voor ze te zijn. Als ze de film Een kind! Over de band tussen ouders en kinderen in het eerste levensjaar hebben gezien, begrijpen ze pas goed dat ‘belangrijk’ een understatement is. Het gaat om de noodzaak in alle opzichten aan de basisbehoeften van een baby tegemoet te komen. Stichting Kinderleven wil de maatschappij met deze film bewust maken van de urgentie van de band tussen ouders en kinderen.

Naast directeur drs. Paulien Kuipers en de Belgische kinderpsychiater drs. Annemie Cabus werken ook acteurs mee. Aan de orde komen levens waar de verbinding tussen ouders en kinderen niet goed tot stand is gekomen en welke gevolgen dat kan hebben. Maar ook hoe het anders kan lopen als ouders wel voldoen aan de behoeften van hun kind. Die behoeften bestaan onder andere uit liefde, tijd, beschikbaarheid, voorspelbaarheid en ouders die in balans zijn. In 35 minuten maakt de film inzichtelijk waar het om gaat. Stichting Kinderleven heeft de film laten produceren door JESS-films, een filmbureau dat eerder al eens in de prijzen is gevallen.’

Lees en download het artikel ‘Voorlichtingsfilm met maatschappelijke urgentie’ >

Op 22 februari 2019 is de film in première gegaan bij Lumière Maastricht. De film wordt daarnaast te koop aangeboden voor tien euro. Ook wordt de film over alle consultatiebureaus in Nederland verspreid en ook over kinderopvangorganisaties en opleidingen van de Jeugd- en Gezondheidszorg. En wie maar wil kan hem bestellen bij Stichting Kinderleven.’

Themadossier over hechting

Een veilige hechtingsrelatie is van belang voor een optimale ontwikkeling van ieder kind, zowel op sociaal, emotioneel als cognitief niveau. Aandacht voor de hechtingsrelatie is een langetermijn investering en past bij de JGZ ambitie om ieder kind gezond op te laten groeien.

Bekijk het JGZ themadossier over hechting >

JGZ Preventieagenda

De JGZ heeft een unieke rol dankzij haar expertise op preventie. Samen met ActiZ Jeugd en GGD GHOR Nederland ontwikkelde het NCJ een landelijke, sectorbrede JGZ Preventieagenda. Via de pijlers hechting, ouderschap, weerbaarheid en gezondheid zetten wij in op de aanpak van maatschappelijke thema’s als kindermishandeling, schoolverzuim en armoede. Door focus aan te brengen en samen te werken met anderen kan de JGZ écht het verschil maken! Lees meer over de JGZ Preventieagenda via www.ncj.nl/preventieagenda of blijf op de hoogte door je aan te melden voor de nieuwsbrief JGZ Preventieagenda.

Bekijk ook:

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.