
Gedragslab: omgaan met verleidingen was een groot succes!
Op 21 juli 2025 hebben alumni uit de leerlijn gedragsverandering hun nieuw verworven kennis, ervaring en creativiteit ingezet tijdens een gedragslab.
Nieuws 28 januari 2025
Sinds 2023 werken het NCJ en de richtlijnontwikkelaars van TNO aan de herzieningen van de JGZ-richtlijnen. Binnen het ontwikkelproces is de commentaarronde een belangrijk onderdeel. Tot en met 12 februari a.s. is het mogelijk om commentaar te geven bij twee JGZ-richtlijnen: Kindermishandeling (herzien) en Mondzorg (nieuw). Rond 7 februari start de commentaarronde voor de herziene JGZ-richtlijn Zindelijkheid. Het NCJ nodigt de JGZ-professionals en samenwerkingspartners uit om hun feedback te geven.
JGZ-professionals en andere ketenpartners hebben een belangrijke rol bij het ontwikkelproces van JGZ-richtlijnen. Zij weten als geen ander hoe de richtlijn raakt aan de dagelijkse praktijk, welke vragen jongeren en ouders hebben en wat er nodig is om goede zorg te kunnen verlenen. De mening van JGZ-professionals, ketenpartners en vertegenwoordigers van ouders en jeugdigen draagt bij aan de toepasbaarheid in de praktijk.
Zoals in ons nieuwsbericht van december jl. aangekondigd, zijn de commentaarrondes voor de richtlijnen Kindermishandeling en Mondzorg inmiddels gestart. Feedback is nog mogelijk tot en met 12 februari 2025.
Begin februari start de commentaarronde van de JGZ-richtlijn Zindelijkheid. De richtlijn is op veel punten geactualiseerd. De definities sluiten beter aan op andere richtlijnen. Ook bevat de herziening, naast nieuwe stroomdiagrammen, anamneselijsten en dagboeken, ook geactualiseerde aanbevelingen.
Heb je interesse om een bijdrage te leveren aan de commentaarronde(s) Kindermishandeling en Mondzorg? Bekijk onze speciale website, waar je je kunt registreren voor deelname. Aanmelden voor de richtlijn Zindelijkheid kan via dit aanmeldformulier. We houden je dan op de hoogte over de start!
"*" geeft vereiste velden aan
Op 21 juli 2025 hebben alumni uit de leerlijn gedragsverandering hun nieuw verworven kennis, ervaring en creativiteit ingezet tijdens een gedragslab.
In Apeldoorn ontstond een raadswerkgroep met lef. Lef om echt de diepte in te duiken en te gaan zoeken naar richting om jeugdzorg anders vorm te geven. Lef om ons te vragen om ze mee op reis te nemen langs ongewone paden.
Dit artikel gaat over digitale zorg in de jeugdgezondheidszorg: ontwikkeling en haalbaarheid van een zorgpad met e-consulten.