Inspiratie

Op deze pagina vind je een selectie van relevante informatie en inspiratie. Bekijk onze NCJ-publicaties, luister onze podcasts, laat je inspireren door blogs of selecteer de thema’s waar jij benieuwd naar bent.

Tip: als je wilt filteren op zowel type als thema, vink ze hieronder dan allebei aan. 

Types

Thema’s

Nieuws 25 maart 2024

Van Wiechen Continu: op elk moment, voor elk kind

Het Van Wiechenonderzoek, gericht op het vroegtijdig signaleren van ontwikkelingsachterstanden bij kinderen, maakt plaats voor 'Van Wiechen Continu'. Deze nieuwe benadering maakt continue monitoring van kindontwikkeling mogelijk, op elk gewenst moment. Dit sluit beter aan bij de behoeften van ouders en maakt jeugdgezondheidszorg op maat mogelijk, in lijn met het LPK. De landelijke implementatie start dit jaar.

Nieuws 26 oktober 2023

In gesprek met ouders over het Van Wiechenonderzoek

Op onze website vind je vanaf nu het verhaal over het Van Wiechenonderzoek: een geheugensteun voor wat je aan ouders kan vertellen over het Van Wiechenonderzoek en de Van Wiechenkenmerken.

Nieuws 28 februari 2023

SINDA scholing een groot succes!

“Veel geleerd over hoe te kijken naar een baby!” “Ik heb m’n manager al geappt over het belang.” “Fijn, samen oefenen aan de hand van filmpjes.” Dit waren enkele reacties van de deelnemers van de SINDA scholing afgelopen 1 februari op het NCJ. Het is tevens de start van de praktijktest, waarin deelnemers komende tijd het ontwikkelingsinstrument SINDA gaan toepassen in hun eigen werk om te onderzoeken hoe dit past binnen de JGZ.

Nieuws 23 januari 2023

Nieuw instrument opsporing Duchenne: help mee testen

TNO heeft een kort signaleringsinstrument voor Duchenne ontwikkeld en is nu op zoek naar JGZ-organisaties die dit in de praktijk willen testen.

Nieuws 28 november 2022

Doe mee met de gratis scholing en praktijktest SINDA!

Wil je nog scherper leren kijken naar de ontwikkeling van een baby? En een bijdrage leveren aan de wetenschappelijke onderbouwing van het ontwikkelingsonderzoek in de JGZ? Doe dan mee met de gratis scholing en praktijktest SINDA!

Nieuws 29 september 2021

Update Van Wiechenonderzoek: werk in uitvoering

De studie ‘Hernieuwde evaluatie van de referentiewaarden van het Van Wiechenonderzoek’* levert gedetailleerde informatie over de referentiewaarden (percentage kinderen dat een kenmerk positief scoort). In dit nieuwsbericht lees je waar je deze informatie vindt op onze website.

Nieuws 26 augustus 2021

Nieuwe pop Van Wiechen: David

Al jaren wordt voor de uitvoering van het Van Wiechenonderzoek gebruik gemaakt van pop Jono. Echter, pop Jono is niet meer leverbaar.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.