Inspiratie

Op deze pagina vind je een selectie van relevante informatie en inspiratie. Bekijk onze NCJ-publicaties, luister onze podcasts, laat je inspireren door blogs of selecteer de thema’s waar jij benieuwd naar bent.

Tip: als je wilt filteren op zowel type als thema, vink ze hieronder dan allebei aan. 

Type’s

Thema’s

Nieuws 18 oktober 2022

Praktijkverhaal van VoorZorg in Vakblad Vroeg

In deze aflevering vertelt VoorZorgverpleegkundige Simone Winterink over een cliënt, Nancy, die in haar jeugd stelselmatig is misbruikt. Nancy is zwanger en heeft om die reden haar partner, die haar regelmatig mishandelde, verlaten. Een lang traject volgt.

Nieuws 16 september 2022

Praktijkverhaal van VoorZorg in Vakblad Vroeg

In deze aflevering vertelt VoorZorgverpleegkundige Saskia Slikkerveer over een 20-jarige cliënt. Na een moeilijke jeugd is ze zwanger weggevlucht uit een relatie waar slaan en dreigen schering en inslag was. Een triest verhaal met een hoopvol slot.

Nieuws 19 augustus 2022

Praktijkverhaal van VoorZorg in Vakblad VROEG

In deze aflevering vertelt VoorZorgverpleegkundige Anke Delfsma over haar cliënt Elisa. Kort na de bevalling staat zij reddeloos en hopeloos met haar zoontje op straat.

Externe link

Het Trimbos-instituut

Het Trimbos-instituut doet onderzoek naar en beantwoordt vraagstukken over alcohol, roken, drugs, mentale gezondheid, zorg en participatie, gokken en gamen.

Externe link

Jong Ouderschap Onbedoeld Zwanger (JOOZ)

Landelijk programma voor optimale preventie van onbedoelde zwangerschap en begeleiding bij jong ouderschap.

Externe link

Rookvrij opgroeien

Het project Rookvrij Opgroeien van Trimbos-instituut heeft als doel de blootstelling van (ongeboren) kinderen aan tabaksrook te verminderen. Dit gebeurt door individuele voorlichting aan ouders door professionals.

Nieuws 29 juni 2022

Praktijkverhaal van VoorZorg in Vakblad Vroeg

VoorZorgverpleegkundige Aafke Bijman vertelt over Maryam: een vrouw afkomstig uit Guinee. Na de ongewenste komst van haar dochtertje viel ze in een dal. Maar inmiddels, na een zwaar ondersteuningstraject, gloort er licht aan de horizon voor zowel Maryam als haar dochtertje.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.