Inspiratie

Op deze pagina vind je een selectie van relevante informatie en inspiratie. Bekijk onze NCJ-publicaties, luister onze podcasts, laat je inspireren door blogs of selecteer de thema’s waar jij benieuwd naar bent.

Tip: als je wilt filteren op zowel type als thema, vink ze hieronder dan allebei aan. 

Types

Thema’s

Webinar

Opname JGZ Live! 19 december 2023

In JGZ Live! brengen we maandelijks mensen online samen om inspiratie te brengen en te halen om de jeugd zo gezond, veilig en kansrijk mogelijk te helpen opgroeien. Heel 2023 zijn we, steeds vanuit een ander perspectief, met elkaar in gesprek gegaan over hoe we mentale vooruitgang kunnen boeken.

Webinar

Opname JGZ Live! 22 november 2023

In deze JGZ Live! was Joep Verbugt, mede auteur van ‘Mentale vooruitgang van gezinnen’, aan het woord. Joep heeft veel ervaring als bestuurder en voorzitter van de Raad van Bestuur van GGzE. Maar ook de jeugdzorg, verslavingszorg en jeugdgezondheidszorg zijn voor hem bekend terrein.

Webinar

Opname JGZ Live! 24 oktober 2023

In deze JGZLive! ging het over hoe relaties bijdragen aan mentale kracht en gezondheid. Expert, opleider en pionier op het gebied van de aanpak van eenzaamheid Jeannette Rijks neemt ons mee in wat we mogelijk verleerd zijn; het aangaan van verbindingen die waarde toevoegen opdat we ons niet eenzaam voelen. Is het te geloven dat op dit moment de helft van de mensen aangeeft zich eenzaam te voelen?

Webinar

Opname JGZ Live! 20 september 2023

In deze editie van JGZ Live! werd de dialoog over mentale vooruitgang en -kracht gevoerd aan de hand van het rapport ‘Als je het ons vraagt 2022‘ van de Kinderombudsman. En de Rijksoverheids Aanpak ‘Mentale gezondheid: van ons allemaal’ . Wat doet, kan en wil de JGZ hierin betekenen?

Webinar

Opname JGZ Live! 20 juni 2023

In deze editie ging hoogleraar en kinder- en jeugdpsychiater Wouter Staal in JGZ Live! het gesprek aan over psychische kwetsbaarheid en veerkracht en hoe we kennis kunnen inzetten ten behoeve van preventie en versterking (amplitie).

Webinar

Opname JGZ Live! 24 mei 2023

In deze editie van JGZ Live! deelde Adele Diepenmaat de ervaringen die zijn opgedaan met de Hart & Ziel Interventie die op scholen wordt ingezet om het sociaal-emotioneel welbevinden en de sociale veiligheid van hun leerlingen in kaart te brengen.

Nieuws 26 april 2023

Activiteiten in Week van de Mentale Gezondheid

Tijdens de Week van de Mentale Gezondheid (22 - 28 mei 2023) organiseert het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) verschillende activiteiten die bijdragen aan het mentaal welbevinden van onze samenleving.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.