Webinar 25 mei 2023

Opname JGZ Live! 24 mei 2023

JGZ Live! 24 mei 2023

In JGZ Live! brengen we maandelijks mensen online samen om inspiratie te brengen en te halen om de jeugd zo gezond, veilig en kansrijk mogelijk te helpen opgroeien. Heel 2023 gaan we, steeds vanuit een ander perspectief, met elkaar in gesprek over hoe we mentale vooruitgang kunnen boeken. Collega’s uit het hele land, vanuit verschillende organisaties: JGZ, kinderopvang, onderwijs, jeugdhulp, gemeenten en zeker ook de jongeren zelf  – kunnen elkaar hier ontmoeten om samen met ons de dialoog aan te gaan.

Hoe zien ouders de mentale gezondheid? Hebben ze het over vooruitgang of juist over achteruitgang? Waar worstelen ze mee? Waar lopen ze tegenaan? Maar ook, wat gaat er goed? Waar hebben ze baat bij? Hoe kan de JGZ daar een rol in spelen? Wat kan een professional doen?

In deze sessie deelde Adele Diepenmaat de ervaringen die zijn opgedaan met de Hart & Ziel Interventie die op scholen wordt ingezet om het sociaal-emotioneel welbevinden en de sociale veiligheid van hun leerlingen in kaart te brengen. Op basis van de resultaten werken scholen samen met de Gezonde School adviseur om de situatie op zowel school-, klas- als kindniveau te verbeteren. Indien nodig trekken ze aan de bel bij de JGZ om kinderen door te leiden naar (preventieve) zorg. Met Hart & Ziel samenwerken met scholen, wie wil dat niet… Kinderen eerder zien betekent dat je eerder wat voor hen kan betekenen.

Bekijk de presentatie

Meer over JGZ Live!

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.