Inspiratie

Op deze pagina vind je een selectie van relevante informatie en inspiratie. Bekijk onze NCJ-publicaties, luister onze podcasts, laat je inspireren door blogs of selecteer de thema’s waar jij benieuwd naar bent.

Tip: als je wilt filteren op zowel type als thema, vink ze hieronder dan allebei aan. 

Type’s

Thema’s

Nieuws 24 mei 2023

Help ouders bij het vinden van balans: Verspreid de Balansmeter

Om inzicht te krijgen in de ervaringen en behoeften van ouders met betrekking tot de balans in opvoeding en ouderschap, is de Balansmeter weer beschikbaar van 24 mei tot en met 14 juni. Wil je ons helpen de Balansmeter onder ouders te verspreiden?

Externe link

Hechting op ovoeden.nl

Informatie over hechting op opvoeden.nl (Opvoedinformatie).

Externe link

OuderKindLijn

OuderKindLijn is een centrum werkend vanuit de Infant Mental Health visie. In deze visie staan de ontwikkeling van het kind en de relatie met de ouder centraal.

Externe link

Dutch Association for Infant Mental Health (DIAMH)

Vereniging DAIMH wil een onderkomen bieden aan iedere professional die betrokken is bij de geestelijke gezondheidszorg van nog ongeboren kinderen, baby’s, peuters, kleuters en hun ouders.

Externe link

Stichting Meeleefgezin

MeeleefGezin richt zich bij de start op kinderen van -9 maanden tot en met 4 jaar van ouders met psychische problemen. MeeleefGezin biedt deze gezinnen een vrijwillig meeleefgezin aan, dat het kind regelmatig opvangt.

Externe link

Stichting Kinderleven

De missie van Kinderleven is de liefdevolle band tussen ouders en kind te stimuleren en te herstellen daar waar dat nodig is. Kinderleven bestaat uit een Behandelcentrum en een Kenniscentrum.

Externe link

Stichting Babywerk

Ouders en babyprofessionals kunnen bij Stichting Babywerk terecht voor kennis, ervaring en advies op het gebied van voorbereiding op het ouderschap en contact met een baby.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.