Nieuws 24 mei 2023

Help ouders bij het vinden van balans: Verspreid de Balansmeter

De bevindingen van de Staat van het Gezin 2023 geven genoeg reden om aandacht te besteden aan (toekomstige) ouders. Om inzicht te krijgen in de ervaringen en behoeften van ouders met betrekking tot de balans in opvoeding en ouderschap, is de Balansmeter weer beschikbaar van 24 mei tot en met 14 juni. Wil je ons helpen de Balansmeter onder ouders te verspreiden?

Naar de Balansmeter

Aanleiding voor een mooi gesprek

De Balansmeter is een waardevol instrument gebleken om ouders te ondersteunen in hun zoektocht naar de juiste balans. Het invullen van de (anonieme) vragenlijst geeft aanleiding voor een mooi gesprek. Dit blijkt ook uit de woorden van een ouder die de Balansmeter heeft ingevuld:

“Mijn partner en ik hebben beide online de vragenlijst van de Balansmeter voor ouders ingevuld. In onze ogen een heel interessant onderzoek. Het heeft ons veel goede gesprekken opgeleverd thuis. Voor ons als kersverse ouders een echte meerwaarde in de zoektocht naar de juiste balans.”

Help mee!

We hopen natuurlijk dat de Balansmeter door veel ouders wordt ingevuld. Wil jij ons helpen met het verspreiden van de (anonieme) vragenlijst onder ouders? Bekijk onze tips en deelbare berichten.

Achtergrondinformatie

De Balansmeter is op systematische wijze ontwikkeld vanuit UMC Utrecht in nauwe samenwerking met ouders, praktijk en wetenschap en bedoeld om het ouderperspectief een stem te geven.

Meer weten?

Ingrid Staal

onderzoeker, adviseur

Lees meer over Ingrid Staal

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.