Samen Happie! Het stimuleren van gezonde gewichtsgerelateerde opvoedpraktijken bij ouders van jonge kinderen

Samen Happie! heeft als doel om ouders te stimuleren vaker opvoedstrategieën op het gebied van eten, drinken, slapen en bewegen/schermtijd (gedefinieerd als ‘gewichtsgerelateerde opvoedpraktijken’) toe te passen die een gezonde leefstijl bij hun kind(eren) bevorderen om een gezonder gewicht van kinderen te bewerkstelligen. De totale interventie bestaat uit online (app en website) en offline (2 groepsbijeenkomsten) tools. De interventie is gericht op ouders van jonge kinderen (2-4 jaar) met een lagere sociaaleconomische status (SES) die interesse hebben in opvoedtips (op het gebied van eten, drinken, slapen en bewegen/schermtijd).

Thema
Gezondheid

Ontwikkelingsfase
Peuter: 1 t/m 3 jaar

Doel
Het hoofddoel van Samen Happie! is om ouders te stimuleren vaker opvoedstrategieën op het gebied van eten, drinken, slapen en bewegen/schermtijd toe te passen die een gezonde leefstijl bij hun kind(eren) bevorderen om zodoende een gezonder gewicht van kinderen te kunnen bewerkstelligen.

Doelgroep
Ouders van jonge kinderen (2-4 jaar) met een lage SES achtergrond die interesse hebben in opvoedtips (op het gebied van eten, drinken, slapen en bewegen/schermtijd).

Preventieniveau
Selectief

Niveau van erkenning
Goed Onderbouwd

Datum van erkenning
14 september 2020

Eigenaar
Radboud University, Behavioural Science Institute

Beheer
Radboud University, Behavioural Science Institute
Meer informatie

 

Bijlagen

Beschrijving Samen Happie!
Materialen