Interventies beheerd door het NCJ

Het NCJ heeft verschillende interventies in beheer: SamenStarten, Gezamenlijk Inschatten Zorgbehoefte (GIZ), Stevig Ouderschap, VoorZorg en M@ZL. Deze preventieve interventies worden uitgevoerd door JGZ-professionals.

Bekijk de brochure interventies >

VoorZorg

VoorZorg bestaat uit een intensief schema van huisbezoeken door ervaren verpleegkundigen van het consultatiebureau. De huisbezoeken beginnen in de zestiende week van de zwangerschap en gaan door tot het kind 2 jaar is.

Meer informatie over VoorZorg

GIZ

Met de GIZ-methodiek (Gezamenlijk Inschatten Zorgbehoeften) schat je samen met ouders en jeugdigen de krachten en zorgbehoeften van het kind en gezin in. Zo kom je tot ondersteuning passend bij de situatie.

Meer weten over de GIZ-methodiek

 

MAZL

MAZL is een interventie die gericht en effectief handvatten biedt om jongeren, ouders en school te begeleiden in de aanpak rondom ziekteverzuim.

Ziekteverzuim aanpakken met MAZL


SamenStarten

SamenStarten is een programma dat de psychosociale ontwikkeling van kinderen vanaf de geboorte ondersteunt. Kenmerkend is de samenwerking tussen partners in het brede jeugddomein en een specifieke methodiek in de JGZ.

Aan de slag met SamenStarten

Stevig Ouderschap

Stevig Ouderschap ondersteunt gezinnen met een minder makkelijke start en helpt door huisbezoeken ouders hun zelfvertrouwen en zelfredzaamheid te vergroten en sociale netwerk te versterken.

Lees meer over Stevig Ouderschap