Nieuwsbericht

Contactpersoon:
Jan van den Brule adviseur
Telefoon:
E-mail: jvdbrule@ncj.nl

Nieuw in de JGZ Academie: Online oefencasus ‘Samen leren van Calamiteiten’ van Augeo Foundation

woensdag 31 juli 2019

Soms gaat het in gezinnen helemaal mis. En is een kind slachtoffer. Dat terwijl allerlei professionals in een team ermee bezig waren. Toezicht Sociaal Domein (TSD) onderzoekt dit soort incidenten en kijkt wat ervan geleerd kan worden. Waar moeten professionals op letten? Hoe kunnen ze beter samenwerken? Wie coördineert de hulpverlening? Om professionals te helpen deze vragen te beantwoorden, hebben TSD en Augeo Foundation samen een online oefencasus ontwikkeld. Deze oefencasus is nu beschikbaar via de JGZ Academie.

In de realistische casus ‘Samen leren van Calamiteiten’ oefen je beter samenwerken. Deze casus gaat over een gezin waarin het chronisch onveilig is. Vanuit de perspectieven van verschillende professionals leer je over signaleren, informatie delen, veiligheidstaxatie, monitoring en regievoering.

TSD geeft feedback op antwoorden, tips en verbeterpunten. Ook reflecteer je op eigen handelen en de samenwerking. Een speciaal ontwikkelde handreiking helpt je, na het individueel doorlopen van de casus, om samen met collega's of samenwerkingspartners de oefencasus te bespreken.

Praktische informatie

De oefencasus duurt één uur, en is gratis toegankelijk. De oefencasus kent geen toets. Accreditatie is nog niet aangevraagd.

Om de module te volgen word je via de JGZ Academie naar de omgeving van Augeo geleid. Zie hiervoor hyperlinks naar e-learning buiten de JGZ Academie.