Nieuws 26 april 2024

Nieuwe serie Power Colleges beschikbaar: stress en trauma

In samenwerking met Augeo Foundation ontwikkelde het NCJ een nieuwe serie Power Colleges over stress en trauma. Deze nieuwe serie is nu beschikbaar en terug te kijken. De korte kennissessies gaan over over wat langdurige stress doet met de hersenen van kinderen en volwassenen, hoe dit doorwerkt in de ouder-kind relatie en hoe je als ouder en/of opvoeder het kind kan helpen emoties te reguleren. 

Bekijk de serie

Het eerste power college gaat over langdurige stress, welk effect het heeft op het brein van kinderen en wat de enorme gevolgen daarvan kunnen zijn. Het tweede power college gaat over de effecten van ingrijpende jeugdervaringen bij ouders zelf en hoe dat invloed heeft op de opvoeding van hun kinderen en de manieren waarop je als professional ook deze ouders kunt ondersteunen. Het derde power college gaat over manieren om jeugdigen en ouders te helpen hun gevoelens van stress te verminderen, in het bijzonder over de rol van emotieregulatie in het veerkrachtig functioneren. Door als professional uitleg te geven over het effect van stress op emoties en gedrag en hen te helpen manieren te vinden om te reguleren kan je daaraan een belangrijke bijdrage leveren.

De effecten en gevolgen van langdurige stress bij kinderen

Ouders met ingrijpende jeugdervaringen

Gevoelens van stress verminderen en reguleren

Preventie van Early Life Stress, chronische stress tijdens het hele opgroeien

Ouders helpen ervaren stress te verkleinen, helpt de ouder om makkelijker beschikbaar te zijn voor hun kinderen en de ouder te zijn die je wilt zijn. En ouders die zichzelf tot rust kunnen brengen, kunnen hun kinderen helpen om hun emoties te reguleren. Wil je meer weten over stresshantering? Bekijk ons onderwerp ‘Early Life Stress’.

Lees meer over Early Life Stress

Over Power Colleges

De behoefte om je kennis up-to-date te houden is groot, zo ook het aanbod, maar waar haal je de tijd vandaan? Dat is wat we regelmatig horen in de JGZ. Daarom is het NCJ gestart met het geven van ‘Power colleges’. Een korte kennis update van 25 minuten waardoor je kennis opgefrist is en je inspiratie krijgt om direct in te zetten in jouw dagelijkse praktijk. Ze zijn makkelijk te integreren in je werkdag, tijdens je lunch of tijdens een gezonde wandeling; oortjes even inpluggen en gaan! Je kunt eenvoudig luisteren via de live webinar-uitzending of ‘on demand’ (achteraf) wanneer het jou uitkomt.

Lees meer over Power Colleges

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welkom op onze nieuwe website!

Heb je een gebruikersaccount? Dan ontvang je van ons een mail om je account opnieuw te activeren.