Nieuwsbericht

Kom in actie tijdens de Week tegen Kindermishandeling

vrijdag 30 oktober 2020

Ieder kind dat slachtoffer is van geweld, is er één te veel. Van 16 tot en met 22 november 2020 is de Week tegen Kindermishandeling. Iedereen kan iets betekenen voor een kind dat opgroeit in een onveilige thuissituatie. Zelfs een klein gebaar kan een groot verschil maken. Het thema van de Week tegen Kindermishandeling 2020 is: Leren van elkaar. Start zelf een actie of ga aan de slag met het actieplan.

In de Week tegen Kindermishandeling wordt aandacht gegenereerd, niet alleen voor de aard en omvang van het probleem, maar ook voor wat we kunnen doen om de aanpak van Kindermishandeling te versterken. We roepen alle JGZ-organisaties op om ook in actie te komen en aandacht te besteden aan dit onderwerp. Hoe maak jij het verschil?

Toolkit Aanpak Kindermishandeling
In de toolkit aanpak kindermishandeling vind je aanvullende informatie zoals links naar websites, documenten, good practices en filmpjes. De toolkit is bedoeld voor JGZ-staf en -management. De toolkit wordt voortdurend aangevuld.

Bekijk de toolkit > 

JGZ Preventieagenda
Professionals werkzaam in de jeugdgezondheidszorg  kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de preventie en signalering van kindermishandeling. Kindermishandeling is daarom één van de maatschappelijke vraagstukken die we aanpakken binnen de landelijke, sectorbrede JGZ Preventieagenda. Door in te zetten op de pijlers hechting, ouderschap, weerbaarheid en gezondheid willen we het verschil maken.  

Bekijk de infographic JGZ Preventieagenda >

30 persoonlijke verhalen

Professionals, ouders en kinderen die zich geconfronteerd zagen met kindermishandeling delen dit jaar hun verhaal. Door inspiratie te halen uit hun ervaringen over wat hen heeft geholpen, ervan te leren en te kijken hoe we deze inzichten optimaal kunnen benutten, zorgen we dat steeds meer kinderen veilig, gezond en kansrijk kunnen opgroeien.

Lees alle persoonlijke verhalen >