
Naar nieuw jeugdbeleid
In Apeldoorn ontstond een raadswerkgroep met lef. Lef om echt de diepte in te duiken en te gaan zoeken naar richting om jeugdzorg anders vorm te geven. Lef om ons te vragen om ze mee op reis te nemen langs ongewone paden.
Nieuws 15 november 2018
De nieuwe richtlijn Deskundigheid RVP Medewerkers JGZ beschrijft de vereisten voor de deskundigheid van JGZ-medewerkers bij de uitvoering van het RVP. De richtlijn is ter aanvulling van de richtlijn Uitvoering Rijksvaccinatieprogramma (RVP) en tot stand gekomen in samenwerking de koepelorganisaties en het landelijk RVP overleg. Graag zouden we je feedback willen vragen op de richtlijn. Je feedback draagt bij aan de uitvoerbaarheid en goede implementatie van de richtlijn.
Ga hier naar de richtlijn Uitvoering Rijksvaccinatieprogramma (RVP) >
Per 1 januari 2019 wordt de gemeente verantwoordelijk voor het Rijks Vaccinatie Programma (RVP). In de wet Publieke Gezondheid en het besluit Publieke Gezondheid zijn kwaliteitseisen voor de uitvoering van het RVP vastgelegd. De richtlijn Deskundigheid RVP Medewerkers JGZ geeft invulling aan deze kwaliteitseisen en is een aanvulling op de professionele RVP-richtlijn Uitvoering Rijksvaccinatieprogramma (RVP).
JGZ-organisaties kunnen de richtlijn Deskundigheid RVP gebruiken om aan de gemeenten laten zien wat nodig is om de kwaliteit van de uitvoering van het RVP te borgen. De belangrijkste punten uit deze richtlijn zijn:
Graag vragen we je feedback op de volgende vragen:
Naast algemene feedback op de richtlijn, heeft de richtlijnontwikkelaar RIVM ook een aantal vragen:
Je feedback en antwoord op bovenstaande vragen kun je aanleveren bij Yvonne Vanneste, adviseur bij het NCJ, via yvanneste@ncj.nl. Dit kan tot uiterlijk 3 december 2018, 11.00 uur. De feedback wordt teruggekoppeld aan het RIVM en besproken in het landelijke overleg RVP. Uiteindelijk zal de feedback worden meegenomen in de formulering van de definitieve versie van de richtlijn.
In Apeldoorn ontstond een raadswerkgroep met lef. Lef om echt de diepte in te duiken en te gaan zoeken naar richting om jeugdzorg anders vorm te geven. Lef om ons te vragen om ze mee op reis te nemen langs ongewone paden.
Dit artikel gaat over digitale zorg in de jeugdgezondheidszorg: ontwikkeling en haalbaarheid van een zorgpad met e-consulten.
In dit onderzoek is voor het eerst breed gekeken naar gezinsvriendelijkheid in Nederland vanuit het perspectief van ouders. We weten nu welke factoren vanuit ouderlijk perspectief belangrijk zijn bij gezinsvriendelijkheid: combineren werk en gezin, publieke ruimte, maatschappij, financieel, ouderschap en opvoeden en kindzorg-ondersteunende organisaties.
"*" geeft vereiste velden aan